Sport
AUSTRIJANAC BI ŽELIO INVESTIRATI U VINKOVAČKI NOGOMETNI KLUB

Cibalia prvoligaš i platforma za afričke igrače
Objavljeno 27. siječnja, 2023.
Vinkovački nogometni klub daleko je od svojih najboljih dana, no Cibalia je nekima još poželjna "udavača". Nakon što se proteklih godina spominjalo nekoliko ulagača, pa nitko od njih nije uspio preuzeti klub, na vidiku je - potencijalni investitor. Izaslanik vlasnika poslovne grupacije Team One Invest Consulting Group Ltd. Eduarda Brunnera posjetio je Vinkovce i razgovarao s čelnicima kluba i Grada, u čijem je Cibalia većinskom vlasništvu.

- Bio je to obećavajući sastanak zatražen od potencijalnog investitora, koji je iskazao interes za otkup dionica Cibalije koje Grad Vinkovci ima u svom vlasništvu (55,97 % dionica). Predstavnik potencijalnog investitora djelovao je ozbiljno, s vizijom. Uputili smo ga u daljnju proceduru, definiranu od Gradskoga vijeća Vinkovaca - kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić za Vinkulju.hr.

- Natječaj za prodaju dionica kluba u vlasništvu Grada Vinkovaca raspisat ćemoi u sljedećih mjesec dana. O tome će raspravljati Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia, koje ću izvijestiti o iskazanom interesu koji se pojavio, a svakako ćemo o tome raspravljati i na sjednici Gradskoga vijeća - dodao je vinkovački gradonačelnik.

Potencijalni investitor spreman je intervenirati odmah, za početak bi dao klubu 150.000 dolara, kojima bi se pokrili neki gorući problemi.

Eduard Brunner austrijski je poslovni čovjek koji je kao motiv za preuzimanje Cibalije naveo želju napraviti prvoligaški klub koji bi bio svojevrsna platforma za europski iskorak igračima iz nogometne akademije koju posjeduje u Nigeriji, a u vlasništvu grupacije na čijem je čelu Brunner je i nogometni klub u Keniji. I. Li.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike