Sport
PORAZ NEXE-A NA STARTU SEHA LIGE U NOVOM SADU

Trener Našičana: Mi uopće nismo došli na ovu utakmicu, pa potpuno smo nadigrani
Objavljeno 26. siječnja, 2023.

Svjetsko rukometno prvenstvo još uvijek traje, a krenula je i SEHA liga. Ako izuzmemo Mađarsku, koja se nije proslavila u četvrtfinalu, ali će se dalje boriti za plasman, nastavak svjetske smotre bit će bez zemalja čiji klubovi većinski participiraju u SEHA ligi.



Tako je na zalasku ovog Svjetskog prvenstva započelo 12. izdanje SEHA lige, svoj 12. nastup u regionalnom natjecanju započeli su i rukometaši NEXE-a. Porazom kod Vojvodine u novosadskoj Slanoj Bari s 31:25 (19:12). Novosađani su se prilično pojačali ove sezone, a to su i nastavili ove zime. Ima među njima i poznatih lica, ali i poznatih prezimena. Tako je na crti Vojvodine Živan Pešić, nekadašnji pivot NEXE-a i srbijanski reprezentativac (nije ovaj put sudjelovao na Svjetskom prvenstvu). Stigao je u Vojvodinu ljetos iz Izraela, gdje je otišao iz Našica. Na vratima Vojvodine stoji i Fran Lučin. Daroviti Riječanin, mlađi brat hrvatskog reprezentativca Tina Lučina. U redovima NEXE-a nisu nastupila četiri reprezentativca koja su se vratila sa SP-a. Dominik Kuzmanović i Marin Jelinić igrali su za Hrvatsku, Predrag Vejin za Srbiju, ali nažalost tijekom SP-a zaradio je ozljedu, dok je Aleksandar Bakić bio dio reprezentacije Crne Gore. Ni ostatak NEXE-ove momčadi nije u idealnom stanju, pa su u Novom Sadu nastupili prilično oslabljeni, što nikako ne umanjuje pobjedu Vojvodine niti abolira igrače NEXE-a za loše izdanje.



- Čini mi se da se nismo ni pojavili na utakmici jer su nas suparnici nadigrali u apsolutno svakom dijelu. Došli smo bez šest igrača, ali to ništa ne znači. Bilo je puno i previše neprisiljenih pogrešaka, uz to i neke pogreške na koje nas je prisilila momčad Vojvodine, pa se moramo potruditi da više ne izgledamo ovako - poručio je trener NEXE-a Branko Tamše.



Što prije se moraju u NEXE-u potruditi da ne izgledaju ovako. Iskreno, nije nikakva panika. Slično neuvjerljivo izgledali su Našičani i na početku sezone, pa su se dignuli na vrijeme. Slijedi utakmica za tjedan dana protiv Eurofarm Pelistera u Našicama u sklopu 2. kola SEHA lige (2. veljače), no svoje pravo lice trebali bi pokazati 7. veljače, kada u Našicama gostuje danski Skjern u Europskoj ligi. Već sljedeći tjedan protiv Pelistera na raspolaganju bi trebali biti svi reprezentativci, premda i ovaj susret pokazao je da NEXE ima goleme unutarnje rezerve. Na lijevom krilu nije bilo Jelinića i Bakića, pa je Karlo Godec na toj poziciji s pet pogodaka zajedno s Jankom Kevićem bio najbolji strijelac momčadi. Priliku su iskoristili i mlado desno krilo Dominik Liščić i desni vanjski Karlo Jurić na koje će se uskoro moći i ozbiljnije računati.

Krešimir Lacković
Našičani su bili bez šest važnih igrača, ali ne žele to navoditi kao alibi za poraz

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike