Sport
SUPERSPORT PRVA HMNL

Voldinova “laka konjica” ide po prve gostujuće bodove
Objavljeno 27. siječnja, 2023.

Osječke malonogometaše večeras očekuje prvo gostovanje u drugom dijelu prvenstva SuperSport Prve hrvatske lige. Momčad Saše Voldina još uvijek ove sezone nije osvojila ni bod izvan svog Zrinjevca, pa se sad već počelo pričati o zakonu velikih brojeva.



Negdje će se valjda i to konačno dogoditi, a vrgorački Dom sportova bio bi idealna destinacija. Vrgorčani imaju isti broj bodova kao i Osijek, pa bi eventualni puni plijen za gostujuću momčad bio pravi jack pot, posebno u svjetlu izbjegavanja devete pozicije na tablici koja vodi u dodatne kvalifikacije.

- Ne treba nikada nikoga otpisivati unaprijed, ali splitski Universitas već je zaostao u toj borbi za opstanak u elitnom društvu. Nama za mirniji život doista nedostaje poneki bod s gostovanja s obzirom na to da smo na svom terenu uzeli 13 od mogućih 15 bodova. Jesenas smo imali dobrih nastupa na gostovanjima, ali smo se uvijek vraćali praznih ruku. Ponekad nam je nedostajalo i malo sreće, a nova prilika za gostujući plijen nudi nam se u Vrgorcu. Nemamo mi tamo što izgubiti, pa idemo pokušati odigrati dobru utakmicu i ako nam se pruži prilika uzeti nekakav plijen - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša.

Vrgorčani nisu neranjivi na svom parketu, ali su poznati kao domaćinska momčad. Istina, nemaju tako dobar učinak kao Osijek kod kuće jer su već gubili od Dinama, a remizirali su protiv Squarea i Olmissuima, koji su snažne momčadi, što samo govori kako će pred Osijekom ipak biti težak zadatak. Vrgorac je posljednjih sezona uglavnom u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, ali uvijek pronađe načina na koji se izvuče. Riječ je o iskusnoj momčadi, a koliko neugodna može biti, vidjelo se i u prvoj ovosezonskoj utakmici koju je Osijek, kao domaćin, morao “pobjeđivati” nekoliko puta. Ključ bi trebao biti u kvalitetnoj obrani, te u brzim protunapadima koji jesu glavno oružje Osječana.

- Valjda će se i nama konačno posrećiti. Nismo kompletni jer na put ne idu neki naši iskusni aduti poput Dražena Čavara i Nebojše Popovića, a neću moći računati ni na ozlijeđenog Antona Šerića. Zbog toga će priliku dobiti neki mlađi igrači poput Luke Kotrisa. Na gostovanjima smo često u situaciji u kojoj nismo kompletni, a sada je vrijeme da i mlade snage ozbiljnije osjete prvoligaške izazove. Klupa će nam biti nešto kraća, ali udarne snage će biti na raspolaganju. Imamo određeni plan, pa ćemo vidjeti hoćemo li ga uspjeti provesti u djelo - kaže je Voldin.

Osječanima je svaki bod iznimno važan jer ih od devetog mjesta koje trenutačno drži Dinamo koji je u usponu dijele samo tri boda.

- Nema dvojbe kako će borba za izbjegavanje te devete pozicije biti neizvjesna do samog kraja, pa baš zbog toga moramo početi osvajati bodove i izvan Zrinjevca - zaključio je trener osječkih malonogometaša.

Susret između Vrgorca i Osijeka igra se u vrgoračkom Domu sportova večeras (petak) s početkom u 18 sati.

Dalibor Keler
PAROVI 11. KOLA
U 11. kolu SuperSport Prve HMNL sastaju se: Vrgorac - Osijek, Futsal Dinamo (Zagreb) - Universitas (Split), Crnica (Šibenik) - Square (Dubrovnik), Torcida (Split) - Stanoinvest Pula, Olmissum (Omiš) - Novo vrijeme (Makarska)

TABLICA
1.Novo vrijeme       10       6       3       1       38:30       21

2.Olmissum       10       4       5       1       33:23       17

3.Crnica       10       5       1       4       29:28       16

4.Square       10       4       3       3       26:22       15

5. SI Pula       10       4       2       4       30:30       14

6.Vrgorac       10       3       4       3       31:29       13

7.Osijek       10       4       1       5       36:42       13

8.Torcida       10       3       3       4       23:31       12

9.Futsal Dinamo       10       2       4       4       25:22       10

10.Universitas       10       1       2       7       20:34       5

Najčitanije iz rubrike