Regija
PELUDNI KALENDAR I ZAŠTITA OD POŽARA

Vinkovčani u poštanske sandučiće dobili dva korisna letka
Objavljeno 26. siječnja, 2023.
VINKOVCI - Ovih su dana Vinkovčani u svojim poštanskim sadučićima dobili dva informativna letka - jedan je peludni kalendar za područje grada Vinkovaca, a drugi je o potrebi redovitog održavanja dimnjaka i zaštiti od požara.



Cilj peludnog kalendara je, ističe gradonačelnik Ivan Bosančić, građanima omogućiti da što lakše prepoznaju alergeno bilje na svojim površinama i zajedno s Gradom pridonesu suzbijanju širenja alergene peludi.



Prema podacima Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci, u gradu i okolnim općinama, na području koje pokriva ova postrojba, lani je zabilježeno stotinjak požara, od čega 30 na građevinama, i ovim letkom nastoji se skrenuti pozornost na pravilno loženje vatre u peći na drva, jer nakon mjerenja razine onečišćenosti zraka, napominje pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Davor Mecanović, pokazalo se da su tijekom sezone grijanja visoka onečišćenja zraka česticama PM2,5 i PM10.



- Temelj ekološki i ekonomski prihvatljivog loženja suho je drvo te potpala s vrha, čime možemo značajno smanjiti štetne emisije plinova - kaže Mecanović. M.F.
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike