Regija
I NOVA BUKOVICA DOBIVA DJEČJI VRTIĆ

Već najesen vrtić otvara
vrata najmlađima
Objavljeno 26. siječnja, 2023.
NOVA BUKOVICA - Općina Nova Bukovica koncem srpnja 2021. prijavila je na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju projekt izgradnje dječjeg vrtića u Novoj Bukovici. Ulaganjem u gradnju vrtića u od vrijednosti 7.711.955,56 kuna žele se kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj ostvariti preduvjeti za demografsku obnovu općine. Za dječji vrtić, jedini na području općine, predviđen je kapacitet od 54 djeteta i zapošljavanje devet osoba.

Vrtić se gradi u Vinogradskoj ulici (poznatijoj kao Meksiko). Koncem listopada postavljena je krovna konstrukcija i građevina je osigurana za prezimljavanje, obavljene su pripreme za vanjski dio igrališta. Unutarnji radovi, međutim, traju i u zimskim uvjetima, djelatnici tvrtke Prajo beton iz Lukača trenutačno gletaju zidove i pripremaju za postavljanje keramike, a čim vremenski uvjeti dopuste, predstoje radovi na fasadi zgrade i okolišu.

Načelnik Bračun ističe da će svi radovi biti završeni i da će vrtić biti kompletno opremljen do lipnja, a nakon pribavljanja potrebnih dozvola očekuje se da će biti u funkciji početkom sljedeće školske godine. "Za općinu Nova Bukovica to je projekt desetljeća", kaže načelnik Tomislav Bračun. M.F.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana