Crna kronika
POLICIJA POZIVA GRAĐANE NA OPREZ

Iz otključane kuće u Bilju ukrali 1500 eura
Objavljeno 27. siječnja, 2023.
Unatoč brojnim upozorenjima policije, građani i dalje neoprezno olakšavaju "posao" lopovima. Jedna od takvih krađa zbila se 15. siječnja, između 18 i 20 sati, u Bilju, kada je iz hodnika otključane kuće lopov ukrao novac. Vlasnica je krađom oštećena za približno 1500 eura. Iz policije kažu kako njihova iskustva govore da provalnici dobro znaju kada nema nikoga u kući. Provale su najrasprostranjeniji oblik krađa, pomno se planiraju i odabiru objekti koji su slabo zaštićeni, i u kojima se nalaze vrijedna roba i novac. Najvažnije je upozorenje da ni najbolje brave nisu učinkovite ako ih ne zaključavamo.

- Noću zaključavajte ulazna vrata zgrade, stana ili kuće i kad ste unutra. Sjetite se zatvoriti prozore, ili balkonska vrata. Pazite što objavljujete na društvenim mrežama. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji omogućavaju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Na ulazna vrata postavite sigurnosne lance, širokokutnu špijunku i interfonski uređaj. Lako dostupne podrumske i garažne prozore osigurajte roletama s postavljenim posebnim osiguračima ili željeznim rešetkama. Ključ stana ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće, ili na drugom lako dostupnom mjestu, a nagomilana pošta u sandučiću i stalno spuštene roletne upozorit će zlonamjernika da ste odsutni. Dogovorite s osobom kojoj vjerujete da redovito prazni vaš poštanski sandučić te adresu na kojoj boravite i broj telefona na koji vas se može dobiti kada ste na putu, ili ako ste na dulje vrijeme odsutni. Ključ od stana ostavite osobi od povjerenja i zamolite susjede da vam pripaze na stan ili kuću - savjetuju iz policije.

Kako dalje navode, vrijedne predmete ne ostavljajte i ne držite ih u neposrednoj blizini prozora i vrata, a veće količine novca i dragocjenosti ne držite u posudama na kuhinjskim policama, pod madracem, ili među rubljem u garderobnim ormarima, jer su provalnicima ta mjesta dobro poznata. Kod nenajavljenih posjeta ne otvarajte ulazna vrata dok ne provjerite o kome je riječ i što želi. Pokušajte provjeriti i saznati što hoće, a ako se predstavljaju kao zaposlenici nekih tvrtki, neka predoče odgovarajuću iskaznicu. S.Lacić
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike