TvObzor
DRUGA SEZONA POPULARNE SERIJE ‘’KUMOVI’’ USKORO NA NOVOJ TV

Tko će narušiti sklad Macana, Gotovaca i Akrapa?
Objavljeno 27. siječnja, 2023.

Nova sezona popularne humoristične serije “Kumovi” na male ekrane vraća omiljene likove iz Zaglava, pitoresknog mjesta u Dalmatinskoj zagori, a donosi i neke nove koji će svakako pomutiti planove starih mještana.



Gledatelji ‘uskaču’ u radnju mjesec dana poslije završetka prve sezone. Stipan Macan i Zvone privremeno su zakopali ratnu sjekiru. Osim obiteljskih veza, vežu ih i poslovne. Stipan Macan i sinovi, uz pomoć donedavnog krvnog neprijatelja, otvaraju renoviranu pumpu Macan, koja je stradala u požaru. U mjestu se sprema velika fešta u povodu otvorenja pumpe koju pokvari dolazak zloglasne revizorice iz Zagreba.

Šima Mamić, koju će u seriji utjeloviti Marina Redžepović, dolazi u mjesto pročešljati općinu i sumnjivu Zvoninu poveznicu s EU potporama uz pomoć kojih je obnovljena pumpa. Revizorica Šima sa sobom nosi mračnu tajnu koja će uzburkati odnose u obiteljima Macan i Gotovac. Šima je, naime, Stipanova nezakonita kći iz romanse s Kajom, nekadašnjom Ivkinom prijateljicom iz mladosti. U ulozi Kaje gledatelji će prepoznati Mirelu Brekalo. Stipan, za razliku od slučaja s Aljošom, ne zna da je njegova strastvena veza rezultirala djetetom, jer Kaja, nakon što je saznala da je trudna, zbog straha i osude da je petljala s oženjenim čovjekom, bježi u Zagreb.

Nakon što sazna da ima oca u Zaglavama, Šima odlazi u mjesto s dvostrukim ciljem - pronaći nepravilnosti u radu Općine i upoznati svog biološkog oca, a ne zna da oba cilja vode prema Stipanu Macanu. Dolazak Šime u mjesto naopačke će izvrnuti privremeni sklad Macana, Gotovaca i Akrapa. Uskoro za Šimom dolazi i dečko Neno, kojeg će utjeloviti Ivan Čuić. Neno je također umiješan u financijsku aferu te baš kao i Šima traži bijeg u Zaglavama. Šima planira izvršiti zadatak koji je dobila što prije kako bi se mogla vratiti normalnom životu u Zagrebu, no situacija se komplicira i ostaje zaglavljena u Zaglavama u direktnom sukobu sa svojim biološkim ocem.

Luce i Janko odlučili su da najbolje funkcioniraju kao prijatelji. Provode sve više vremena zajedno jer se Luce brine o Janku koji je slomio rebro u padu niz stepenice. Oni su možda zbunjeni vlastitim osjećajima, ali svima u Zaglavama je jasno da je samo pitanje vremena kad će se stara iskra upaliti. Matija je u visokom stupnju trudnoće. Martin, u želji da joj maksimalno pomogne, postaje opsjednut vodičima za trudnoću i počinje izluđivati sve oko sebe, pogotovo Macane kod kojih provodi sve više vremena.

U novoj sezoni “Kumova” očekuje nas sve ono zbog čega smo voljeli prvu: mnoštvo topline, humora, autentičnosti obiteljskih odnosa omiljenih likova iz Zaglava pomiješanih s novim zanimljivim zapletima koje donose novi likovi iz Zagreba, koji će zakomplicirati dramsku situaciju te djelovati na sudbine i odnose među likovima. Tajne iz prošlosti se otkrivaju, a ulozi se povisuju. Čeka nas mnogo novih i zanimljivih zapleta, a opet je sve uronjeno u autentični mentalitet Dalmatinske zagore i specifičan humor. D.M.
Martin postaje opsjednut vodičima za trudnoću i počinje izluđivati sve oko sebe, pogotovo Macane

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike