TvObzor
BBC-JEVA KRIMINALISTIČKA SERIJA “DUHOVI PROŠLOSTI” NA HTV2

Mračna prošlost detektiva Brannicka i njegove zemlje
Objavljeno 27. siječnja, 2023.

Kada iz mora izvuku luksuzni automobil, iskusni detektiv Tom Brannick odmah uoči sličnost sa zloglasnim neriješenim slučajem koji za njega ima velik osobni značaj - davno zaboravljenim nizom misterioznih nestanaka. Serija “Duhovi prošlosti” prati opsesivno nastojanje Toma Brannicka da raskrinka gotovo mitsku figuru koja stoji iza toga, kodnog imena Golijat, prema divovskim brodogradilišnim dizalicama, Samsonu i Golijatu, koje dominiraju vizurom Belfasta. Slučaj će razotkriti mračnu prošlosti, kako Tomovu, tako i njegove zemlje.



BBC-jeva serija originalnog naziva “Bloodlands”, prikazuje se od ponedjeljka, 30. siječnja, do četvrtka, 2. veljače, na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) u večernjem terminu. Jed Mercurio (“Tjelesni čuvar”, “Na dužnosti”), izvršni je producent ovog napetog četverodijelnog kriminalističkog ostvarenja, čija je radnja smještena u Sjevernu Irsku.

U ponedjeljak, 30. siječnja, u 23.25, u prvoj epizodi automobil je izvučen iz Strangford Lougha, a vlasnik otet. Viši inspektor Tom Brannick prepoznaje “potpis” poznatog plaćenog ubojice poznatog pod imenom Golijat. Navodno je riječ o bivšem policajcu koji je netragom nestao prije 20 godina, a među njegovim prvim žrtvama bila je i Tomova supruga.

U drugom nastavku, u utorak, 31. siječnja, u 22.55, Tom nastavlja potragu za otmičarom Pata Keenana, nadajući se da će ga odvesti do Golijata. No čini se da ga netko lažnim tragovima navodi na krivi put.

Tom i Niamh kreću u potragu za Adamom Corryjem, koji je nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Tori Matthews pristaje pomoći Tomu u razotkrivanju identiteta Golijata, no kako pritisak na policiju raste Tom se mora suočiti s mogućnošću da mu je Golijat netko jako blizak. Sadržaj je to treće epizode koja slijedi u srijedu, 1. veljače, u 23.10.

U posljednjem, četvrtom nastavku serije, koji je na rasporedu u četvrtak, 2. veljače, u 23.05, Tom Brannick traži pomoć Heather Pentland kako bi saznao što Jackie Twomey zna o Golijatu. Tori Matthews i Tomova kći Izzy pritišću Toma da otkrije istinu. U pitanju su životi, pa Tom mora razotkriti Golijata prije nego što bude prekasno.

U “Duhovima prošlosti” u glavnim su ulogama James Nesbitt kao Tom Brannick, Lorcan Cranitch kao Jackie Twomey, Lisa Dwan kao Tori Matthews, Ian McElhinney kao Adam Corry, Charlene McKenna kao Niamh McGovern, Chris Walley kao Billy “Birdy” Bird i Susan Lynch kao Heather Pentland. Autor scenarija je Chris Brandon, a režiju serije potpisuje Pete Travis. D.M.
Četverodijelna serija originalnog naziva “Bloodlands”, prikazuje se od ponedjeljka, 30. siječnja, do četvrtka, 2. veljače

Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

Najčitanije iz rubrike