TvObzor
NAJVEĆI HRVATSKI SAMOSTALNI KONCERT PANČEVSKOG DVOJCA

Buč Kesidi na zagrebačkoj Šalati
Objavljeno 27. siječnja, 2023.

Pančevski dvojac Buč Kesidi vraća se u Zagreb, gdje će u subotu, 27. svibnja 2023., na stadionu Šalata održati svoj najveći hrvatski samostalni koncert.



Jedno od najvažnijih regionalnih glazbenih imena u posljednjih nekoliko godina, Buč Kesidi u svojoj biografiji već ima rekordnih pet rasprodanih koncerata u dvorištu zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti. Ovaj put se vraćaju na omiljenu gradsku pozornicu na otvorenom, gdje će u samom centru na disco-rock‘n‘roll tulumu protutnjati kroz svoje hitove, ali i predstaviti nove pjesme. Zagrebački koncert dio je serije velikih regionalnih koncerata, u sklopu kojih će bend nastupiti 20. svibnja u novosadskom Spensu i 3. lipnja na beogradskom Tašmajdanu.

- Proteklih nekoliko godina, kuda god da smo putovali po regiji, put nas je nekako stalno vraćao u Zagreb te prijateljima i suradnicima koje smo tamo stekli. Posljednji put kada smo svirali u Zagrebu, rasprodali smo pet koncerata i ubrzo nakon toga svirali i šesti, a i dalje nam nije bilo dosta. Sada je prošlo gotovo dvije godine od toga i jako smo se zaželjeli Zagreba. Ovo će biti naš najveći koncert u Zagrebu. Šalata je legendarna lokacija i plan nam je da priredimo do sada neviđeno koncertno iskustvo, da zajedno pjevamo stare, ali i nove pjesme - poručuje Buč Kesidi.

Treći album, najavljen singlom "Curimo po asfaltu", bit će objavljen ove godine, a Zagreb će među prvima čuti kako zvuči novi materijal. Album dolazi nakon velikog uspjeha izdanja "Euforija" i turneje kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli golemi hype u regiji. Album je uvršten na liste najboljih izdanja, nominiran je za nagradu IMPALA za najbolji nezavisni europski album, a bend je snimio i prvi koncertni film "Buč Kesidi: Euforija uživo".

Buč Kesidi potvrdili su svoj status regionalih zvijezda nizom nastupa na najvećim festivalskim i koncertnim pozornicama. Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal) novim pjesmama i koncertima uvode nas u još jedno poglavlje svog rada. Bend ne miruje i već za veljaču najavljuje sljedeći singl "Skupi snagu".

Ulaznice za Šalatu dostupne su na svim fizičkim prodajnim mjestima sustava Eventim, online na www.eventim.hr, kao i u Dirty Old Shopu i Rockmarku. D.M.
Najčitanije iz rubrike