Sport
NK OLIMPIJA OVE GODINE SLAVI STOTI ROĐENDAN

Važan jubilej uz niz sportskih,
kulturnih i zabavnih događaja
Objavljeno 25. siječnja, 2023.

Ponos Donjeg grada, NK Olimpija, ove godine slavi stoti rođendan, a tijekom 2023. bit će niz događanja kojima će osječki nogometni klub obilježiti važan jubilej.



- Imamo puno događaja, sportskih, kulturnih i zabavnih - kazao je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, naravno u Donjem gradu, Mario Iličić, koji je nedavno izabran za čelnika kluba. Pred njega i dopredsjednike Igora Viševića i Gorana Kovačevića stavljen je zadatak stabilizacije kluba.

- Radimo sve što možemo da poboljšamo stanje. U Olimpiji je trenutačno 200-tinjak nogometaša, a ono što veseli je da nam se u posljednje vrijeme pridružilo pedesetak nove djece - dodao je klupski predsjednik Iličić.

Prva momčad Olimpije priprema se za nastavak Međužupanijske nogometne lige Osijek - Vinkovci u kojoj je jesen odradila - očajno. "Olimpijaši" su pri dnu tablice (na 17. mjestu) sa samo četiri boda, koliko ima i posljednji Višnjevac. Ostanak u ligi bio bi lijep dar klubu za stoti rođendan. U Donjem gradu ne sumnjaju da će taj ostanak biti i ostvaren, a oni već gledaju i prema 2024. godini.

- Pripremit ćemo se za sljedeću godinu u kojoj će Osječko-baranjska županija biti Europska regija sporta. Želja nam je da u toj i idućim godinama poboljšamo infrastrukturu Olimpije u korist svih stanovnika Donjeg grada i Osijeka.

U Dječjem kazalištu bili su i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić te zamjenik Osječko-baranjskog župana Mato Lukić, koji je naglasio da je Županija uvijek pomagala, a pomoći će i dalje sportskim klubovima i društvima.

- Ponosan sam na Olimpiju koju s razlogom prati slogan "Ponos Donjeg grada". Ne moramo se brinuti za Olimpijinu budućnost što dokazuje i velik broj djece koji je u klubu, kao i novo vodstvo. Grad Osijek će, dok sam ja na čelu grada, a vjerujem i nakon toga, biti partner NK-u Olimpija - obećao je Radić.

Naravno, na predstavljanju programa kojim će se obilježiti stoti rođendan Olimpije riječ je dobio i dugogodišnji tajnik i jedan od zaštitnih lica donjogradskog kluba Ivan Šutalo. Spomenuo je što sve Olimpija predstavlja u nogometu, sjetio se istaknutih igrača koji su prošli kroz klub, a onda se našalio na vlastiti račun.

- Početkom ožujka napunit ću 40 godina od kada sam došao u Olimpiju, tako da je vrijeme da me naslijedi netko mlađi. Imamo odlično novo vodstvo, samo da još nađu ovako dobrog tajnika - kazao je Šutalo. I. Liović
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike