Mozaik
JUGOTON TV DOBIO TRAJNO DOPUŠTENJE ZA PRIJENOS PROGRAMA

Nakon uspjeha Kićinog, planiraju produkciju novih videospotova, ali i emisija
Objavljeno 26. siječnja, 2023.

Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je nakladniku Jugotona TV trajno dopuštenje za satelitski, internetski, kabelski prijenos te druge oblike prijenosa audiovizualnog programa, a vodstvo tog specijaliziranog kanala najavljuje novosti u programu.



- Planiramo nove emisije i videobrojeve. Od emisija upravo snimamo nove epizode “Evergreena”, u kojoj snimamo videobrojeve za pjesme koje ga nemaju. Najbolji primjer uspjeha projekta pjesma je Kiće Slabinca “Zbog jedne divne crne žene”, koja na YouTubeu ima deset milijuna pregleda - rekao je Hini Mario Kovač, izvršni direktor tvrtke Autor d.o.o. - nakladnika CMC televizije, Jugoton TV-a i Klape i Tambure TV-a.

Od programskih novosti Jugotona TV izdvojio je snimanje novih “Portreta”, dokumentarne emisije o najvećim regionalnim autorima i izvođačima te je podsjetio da je od prosinca u programu Jugoton TV-a i emisija “CMC news”, koja nudi novosti iz svijeta glazbe.

- Nove videobrojeve proizvodimo najviše u obliku izuzetno kvalitetnih Lyrics videa - tematskih videa s ispisanim tekstom pjesme. Forma je izuzetno dobra i praktična jer nam omogućava korištenje starijih fonograma na televiziji, čime povećavamo arhivu videobrojeva i sam sadržaj Jugoton TV-a - kazao je Kovač. Dodaje da arhiv Jugoton TV-a sadrži otprilike 6000 videobrojeva i stalno se dopunjuje novim sadržajima.

Jugoton TV počeo je s emitiranjem 2015. godine, a može se pratiti na satelitu, kabelskim i IPTV sustavima u Hrvatskoj i državama bivše Jugoslavije. Dopuštenje za emitiranje programa VEM je produžio nakon isteka prethodnog dopuštenja sredinom siječnja. Jugoton TV, kao specijalizirani kanal, bio je pokrenut nakon CMC-a (Croatian Music Channel), koji je 2012. godine počeo s emitiranjem na nacionalnoj frekvenciji. CMC je osnovala i inicijalno pokrenula tvrtka Autor d.o.o., koja je ujedno većinski vlasnik vodeće hrvatske diskografske kuće - Croatia Records, kojoj je na čelu Želimir Babogredac.

Osim što je diskografska kuća s najdužom tradicijom na ovim prostorima, Croatia Records raspolaže i najbogatijim fundusom cjelokupne hrvatske glazbe u svojoj fono i videoteci. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike