Osijek
DAN OTVORENIH VRATA

Poticajan karakter AUKOS-a
donosi kreativne studije
Objavljeno 25. siječnja, 2023.
Naša Akademija u svojim studijskim programima i djelovanju spaja znanost i umjetnost - kaže Ileš

U srijedu je od 9 pa sve do 19 sati održan Dan otvorenih vrata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. U prostorima Akademije na dvije lokacije, Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi i u sveučilišnom kampusu u Svačićevoj, posjetitelji, uglavnom učenici osnovnih i srednjih škola, imali su priliku uvjeriti se u poticajan, provokativan i kreativan karakter Akademije koja je mjesto studiranja na kojemu je moguće izabrati između tridesetak studijskih programa koje nude na preddiplomskim i diplomskim razinama sveučilišnog studija, jednopredmetno i dvopredmetno.



Koordinatorica Dana otvorenih vrata, doc. dr. sc. Tatjana Ileš, prodekanica za razvoj održivosti u umjetnosti i kulturi, otkrila nam je kako je cilj Dana otvorenih vrata Akademije zainteresirane uputili u nastavne procese na svih šest odsjeka ove sveučilišne sastavnice.

- Želimo pokazati našim budućim studentima, njihovim roditeljima, ali i ostalom zainteresiranom građanstvu što na Akademiji radimo, a radimo doista puno i radimo zanimljive stvari. Prije svega, jedna smo od rijetkih visokoobrazovnih institucija koje u svojim studijskim programima i djelovanju spajaju znanost i umjetnost. To nije tako često, a nama se pokazalo kao sjajna platforma za proizvodnju izvrsnog, kvalitetnog mladog kadra koji puštamo na tržište rada, a koji je zapravo obrazovan i iz jednog i iz drugom područja - istaknula je prodekanica Ileš.

Rad Akademije ustrojen je na šest različitih odsjeka, u Tvrđi se nalaze Odsjek za kulturu, medije i menadžment i Odsjek za instrumentalne studije i kompoziciju s teorijom glazbe, a u sveučilišnom kampusu Odsjek za kreativne tehnologije, Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost, Odsjek za glazbenu umjetnost te Odsjek za kazališnu umjetnost.

Ivan Alilović
PAVLOV: SVE MI IZGLEDA JAKO ZANIMLJIVO
Naša je ekipa prostore Akademije u Tvrđi obišla u društvu koordinatorice Dana otvorenih vrata, doc. dr. sc. Tatjane Ileš, i učenika Osnovne škole Ivana Filipovića Osijek koji su stigli u pratnji profesorice Brankice Matasović. Obišli smo ukupno šest punktova u prostorima Akademije, dobivši odličan uvid u nastavne procese, zahvaljujući i profesorima i studentima koji su predstavili što sve ondje rade.

- Umjetnost mi je trenutačno više nekakav hobi, područje kojim bih se bavio još nisam definirao, a ovdje mi sve izgleda jako zanimljivo - rekao nam je Roko Pavlov, učenik OŠ Ivana Filipovića.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike