Regija
UDRUGA PRAĆKIJADA DARIVALA DJECU

Poklonili 40 eura,
medalju i praćku
Objavljeno 25. siječnja, 2023.
RADIKOVCIUdruga Praćkijada Radikovci tradicionalno je organizirala siječanjsko darivanje djece rođene u protekloj godini. Darivano je sedmero djece, i to novčanim darom od 40 eura, praćkom i medaljom s posvetom.

Darivanje je organizirano u prostorijama Udruge, a prigodne darove roditeljima su uručili predsjednik Darko Šiklušić i tajnik Ivan Semeš. Darivanjem novorođenih Radikovčana, kaže tajnik Ivan Semeš, iskazujemo im dobrodošlicu i želju da, kada odrastu, postanu sudionici Praćkijade, neslužbenog prvenstva Slavonije u gađanju praćkom koje se održava u rujnu u Radikovcima.

- I ove smo godine nastavili lijepu tradiciju darivanja. Za razliku od prethodne dvije godine, kada smo darivali, nažalost, samo po jedno dijete, ove godine bilo ih je troje iz sela. No, iako je lani više djece rođeno nego proteklih godina, u selu je i dalje loša demografska slika. Rođeno je troje djece, a umrlo osmero osoba. Nekada je u selu bilo više od 300, a sada imamo 240 stanovnika – objašnjava Semeš.

- Većina mladih odlazi iz sela zbog posla. Kada pronađu zaposlenje, onda gledaju da kupe kuću ili stan kako bi bili što bliže poslu - kaže tajnik radikovačke udruge koja neprekidno djeluje 23 godine i posebno je ponosna na Praćkijadu, natjecateljsku manifestaciju koja je postala atrakcija i brend miholjačkog kraja. S. Fridl
Prvi put i djeca čiji su se roditelji odselili
Darivana su djeca iz sela i prvi put djeca čiji su roditelji živjeli u Radikovcima, ali su se zbog posla ili drugih razloga odselili. Tako su prigodne darove dobili Dora Balaž, kćerka Darka i Maje, Filip Staklenac, sin Marijana i Bojane, Ivano Bibić, sin Denisa i Mateje, djeca čiji roditelji žive u Radikovcima. Darivani su i blizanci Gabrijel i Adonis Perković, sinovi Ane i Damira koji žive Donjem Miholjcu, Emil Maltašić, sin Marka i Tene koji su također u Donjem Miholjcu, te Leon Lovrić, sin Vlade i Tene koji žive u Njemačkoj.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PEDAGOŠKI ŠUMSKI CENTAR

Mjesto za šumske radoznalce
- jedinstveno u Hrvatskoj

2

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

3

BELOMANASTIRSKO GRADSKO VIJEĆE

Novim stadionom upravljat će Zajednica športskih udruga