Regija
DRŽAVA U CIJELOSTI FINANCIRA TROŠKOVE

Izmjera za četiri katastarske općine
Objavljeno 26. siječnja, 2023.
PLETERNICA



Na području katastarskih općina Frkljevci, Buk, Zagrađe i Brodski Drenovac na površini od približno 1200 ha u sastavu Grada Pleternica počela je katastarska izmjera građevinskih područja, što će stajati 6,5 milijuna kuna. "Radi se o investiciji od gotovo tri milijarde kuna koje će se obavljati tijekom sljedećih deset godina, a samo za ovu aktivnost na području Grada Pleternice možemo očekivati rezultate već krajem ove godine", rekao je glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić.



"Ono što uvijek zanima naše investitore i sugrađane koji žele proširivati svoje djelatnosti i raditi investicije uređeni su zemljišnoknjižni izvadci i zemljišne knjige, a upravo ovim projektom, zahvaljujući Vladi RH i Državnoj geodetskoj upravi, odradit će se katastarska izmjera građevinskog zemljišta, što će biti prva faza izmjera u k.o. Frkljevci, Zagrađe, Brodski Drenovac i Buk", kazala je gradonačelnica Marija Šarić



"Velika zahvala i Vladi RH što je prepoznala da je ovo temelj gospodarskog razvoja Hrvatske i što se u okviru državnog proračuna, a preko Državne geodetske uprave, ove aktivnosti financiraju u stopostotnom iznosu", rekla je županica Antonija Jozić. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad