Sport
OSJEČKIM SE ODBOJKAŠICAMA ISPLATIO DALEK PUT

Pobjeda i važni bodovi protiv Brda dobra su doza dodatnog samopouzdanja za drugi dio
Objavljeno 25. siječnja, 2023.
Zadovoljne su se iz Splita vratile odbojkašice s Drave. Kako i ne bi, kada su prvu službenu utakmicu u 2023. zaključile uvjerljivom pobjedom. U sklopu 12. kola Superlige Osijek je gostovao kod posljednjeplasirane ekipe elitnog razreda, a pohod na Brda završio je pobjedom u tri seta. Nisu Splićanke ni u jednom bile u prigodi zakomplicirati situaciju (19:25, 18:25, 18:25) raspoloženom sastavu Tome Pauna, što je svakako dobra vijest. U prvom dijelu sezone Osječanke su gubile neke utakmice koje nisu trebale zahvaljujući upravo velikim oscilacijama, koje na startu drugog dijela nisu bile tako jako izražene. Priznaje Paun da ih je bilo, ali u dopuštenoj mjeri. A kada je tako, onda ni pobjeda nije daleko.



- Važna utakmica odmah na startu drugog dijela. Čekao nas je domaćin koji je dosad slavio samo jednom, koji želi što prije prepustiti posljednju poziciju nekome drugom. Prije našeg ogleda, imali smo samo dvije pobjede više, stoga je jasno što bi nam donio eventualni neuspjeh - naglašava Paun, koji je u važnoj utakmici dobio kvalitetnu reakciju svojih igračica.



- Imali smo stanku od mjesec dana, pripremali smo se u miru. Ušli smo u nastavak zdravi i motivirani da popravimo dojam i saldo iz prvog dijela - priznaje trener osječkih odbojkašica, koje su se prošlog vikenda možda više izmorile na putu koji su prevalile do Splita i natrag. No na umor se brzo i lako zaboravlja kada se maksimalno dopuni bodovni saldo.



- Protiv Brda pokazali smo dobru partiju, zaslužili smo pobjedu. Postojao je i određeni dodatni pritisak s kojim smo se dobro nosili. Uspješna uvertira, ali idemo dalje - svjestan je Paun da je ovo bila tek prva utakmica, a slijedi ih još deset. Iduća je sljedeće nedjelje, kada u Gradski vrt stiže Marina Kaštela.

Nino Benčina
Premijeru je uspješno odradila i Nada Dragović, koja se očito dobro uklopila u osječku svlačionicu

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike