Sport
VRAĆANJE U VRIJEME PRIJE BJELICE

Nove ponude za Ivušića
Objavljeno 25. siječnja, 2023.
Igrači koji su otišli mahom su oni na koje trener Rene Poms ne bi računao u nastavku sezone

NK Osijek je, kako se i najavljivalo, ove zime itekako angažiran na izlaznim transferima. Iako će mnogi pomisliti kako je klub došao u financijski škripac, svi potezi koje je povukao oko odlazaka igrača zapravo su samo dio "new deala" po kojemu se klub želi vratiti u financijske gabarite od prije dvije godine.



Osim toga, dio igrača koji je napustio Osijekovu svlačionicu zbog raznih razloga nije bio u fokusu trenera Renea Pomsa, na to se nadovezala i želja kluba da se napravi prostor za pružanje prilike mlađim igračima, što je na kraju rezultiralo transferima, sporazumnim raskidima ili odlascima na posudbe sedmorice igrača, a osmi bi trebao biti Amer Hiroš, koji čeka rješavanje papirologije koja bi mu omogućila igranje za Šibenik u nastavku sezone.

Možda još Ivušić


U biti, klub je ostvario svoje ciljeve i planove, a kada su odlasci u pitanju, mogao bi se eventualno još dogoditi transfer reprezentativnog vratara Ivice Ivušića. Pafos je bio u prvom planu, razgovori su odmaknuli daleko, ali dogovora još nema.

- Sve što smo dosad napravili na planu izlaznih transfera značajno je racionaliziralo troškove koje imamo za plaće igrača. Neke smo transferirali, s drugima smo išli u sporazumne raskide, a treći su otišli na posudbe. Što se Ivušića tiče, sve su opcije još uvijek otvorene. Nije samo Cipar u pitanju, već ima zanimanja za njega iz liga Petice, te iz talijanske Serie B, ali teško mi je reći u kojem će se smjeru sve to dalje odvijati. Uglavnom, ako bi do kraja prijelaznog roka došla ponuda za još ponekog igrača koja bi nam bila financijski prihvatljiva, mogli bismo ući u još poneki transfer - kaže Ivica Kulešević, sportski direktor NK-a Osijek.

E, ako bi se takvo nešto dogodilo, onda bi prometa moglo biti u suprotnom smjeru, točnije, u Gradskom vrtu bi reagirali i ušli u poneki ulazni transfer.

- Ako bi, recimo, došla ponuda za Miereza koja bi nas potpuno zadovoljila i ako bi on otišao, svakako bismo popunili tu njegovu poziciju s dovođenjem adekvatne zamjene. Možda bismo s posudbe povukli Dakua ili bismo tražili rješenje u ulaznom transferu - kaže Kulešević.

Povlačenje Dakua pomalo je zamršena tema jer se Mura nedavno oglasila pričom kako je Osijek, ako je želio, to trebao napraviti do 31. prosinca, a osim toga bilo kakva priča oko ulaznih transfera trenutačno je nemoguća zbog FIFA-ine zabrane.

- S Murom imamo odličan odnos i ne sumnjam kako bismo se dogovorili oko Dakua - poručuje Kulešević.

Čeka se novac


A što se zabrane tiče, Osijek ju uskoro svakako planira skinuti. U posljednje vrijeme NK Osijek je često na udaru raznih dušobrižnika koji smatraju kako je klub u velikim financijskim poteškoćama. Sad su se pojavili određeni medijski napisi koji govore o zabrinutosti Istre 1961 oko isplate 10 posto transfera koji joj pripada od Diona Drene Belje. Istina je kako su iz osječkog kluba pokušali s Puljanima postići određeni dogovor oko iznosa (po transferu on je 300.000 eura) jer pulski klub Osijeku duguje određeni iznos za Roberta Miškovića, pa se to pokušalo prelomiti, što je Istra 1961 odbila. NK Osijek nije želio komentirati te novinske napise jer ne želi s drugim klubovima komunicirati preko medija. Posebno se to odnosi na Istru 1961 s kojom Osijek ima jako dobre odnose, što se moglo vidjeti i kroz brojne posudbe igrača koji su iz Gradskog vrta odlazili na "Alda Drosinu" u posljednje vrijeme, a u njima je NK Osijek preuzimao veći dio plaća svojih igrača, što nije uvijek slučaj kada su posudbe u pitanju.

Ono najvažnije, Osijek od transfera Belje u Augsburg još nije dobio novac. Očekuje se da će doći negdje sredinom veljače, a tada će klub podmiriti sve svoje obveze koje taj transfer povlači, a tada će vjerojatno biti skinuta i FIFA-ina zabrana registriranja novih igrača.

Dalibor Keler
ČEKA SE POTVRDA POSUDBE U ŠIBENIK
Amer Hiroš još je tijekom priprema u Umagu izrazio želju za odlaskom na posudbu jer je shvatio kako u Gradskom vrtu ni u nastavku sezone za njega neće biti mjesta pod suncem. Hiroš već trenira sa Šibenikom, dogovor između klubova je postignut, ali papirnato ta posudba još nije završena, pa se Hiroša još uvijek ne može svrstati među one koji su napustili Gradski vrt.

Kroz 15-ak dana mogla bi biti skinuta suspenzija FIFA-e oko dovođenja igrača zbog nepodmirenih obveza Osijeka iz prethodnih transfera

26
igrača ostat će u kadru bijelo-plavih nakon što Hiroš ode na posudbu u Šibenik. Prije njega Gradski vrtu su napustili Bralić, Fućak, Petković (posudba Gorica), Kleinheisler (Panathinaikos), Beljo (Augsburg), Mance (Debrecen), te Bartolec (Puskas akademija).

300.000
eura NK Osijek isplatit će Istri 1961 na ime transfera Diona Drene Belje u Augsburg. Kad je mladi napadač odlazio na posudbu u redove pulske momčadi, dogovoreno je da će 10 posto budućeg transfera pripasti Puljanima, a Osijek od te obveze ne može i ne želi pobjeći.

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike