Sport
NEXE U NOVOM SADU KREĆE U 12. SEHA LIGU

Vojvodina test za Europu
Objavljeno 25. siječnja, 2023.
U Našicama nije bilo dvojbe treba li sudjelovati ili ne u novom izdanju SEHE

Bilo je dvojbe hoće li se rukometna SEHA-Gazprom liga zbog poznatih geostrateških okolnosti uopće nastaviti. Konačno, tamo negdje krajem prošle godine objavljeno je da se kreće i u 12. izdanje lige. Samo sa sudionicima, tada bez rasporeda.



Premda će RK NEXE igranjem u SEHA ligi "otvoriti i četvrtu frontu", jer bit će im ovo već četvrto ovosezonsko natjecanje u kojem sudjeluju, uz domaću Premijer ligu i domaći Kup te Europsku ligu, u Našicama nije bilo dvojbe treba li sudjelovati ili ne. NEXE je zapravo SEHA proizvod. NEXE je rastao kroz godine sudjelovanja u SEHA ligi. Jedan od onih klubova koji su sudjelovanjem u ovoj regionalnoj ligi iskoristili maksimum. Bez susreta u SEHA ligi vjerojatno ne bi ni bilo danas relevantnog NEXE-a u europskim okvirima.

Svoje 12. sudjelovanje u SEHA ligi započet će danas, od 18 sati, u novosadskoj Slanoj Bari. Vojvodina je također jedan od starosjedilaca u tom natjecanju. I uvijek NEXE-u nezgodan suparnik.

- Momčad je to koja ima glavu i rep. Već godinama "kraljuju" u srpskoj ligi, dobro igraju u Europi, i neće nam biti lagan put. Nama ova utakmica dobro dođe prije nastavka u Europskoj ligi. Bit će to jaka utakmica protiv jakog protivnika - najavio je trener NEXE-a Branko Tamše.

Prije nastavka sezone NEXE je odradio minipripreme u Poreču. Tamo su odigrali i susret protiv Veszprema. Mađarski je predstavnik u Ligi prvaka slavio 38:32, očevici kažu kako su "gromovi" ostavili jako dobar dojam.

- Zadovoljan sam odrađenim u tom uvodnom dijelu priprema. Zdravlje nas je poslužilo i vjerujem da će tako biti do kraja sezone - poručio je Tamše koji, naravno, neće moći računati danas na hrvatske reprezentativce Marina Jelinića i Dominika Kuzmanovića, kao ni na crnogorskog reprezentativca Aleksandra Bakića, a zbog ozljede susret će propustiti i Predrag Vejin, koji je ozljedu zaradio tijekom nastupa za Srbiju na Svjetskom prvenstvu.

Nema Kuzmanovića, ali NEXE ne treba brinuti za vratarske pozicije. Već je opjevano da je našički klub valjda rijedak primjer u Europi koji ima tri vratara otprilike jednake kvalitete, a u svakog od njih Tamše se može pouzdati.

- Bit će prilika za svakoga. Imat ćemo dovoljno utakmica do kraja sezone - poručuje Mihailo Radovanović koji itekako dobro pozna novosadsku momčad i tamošnje prilike.

- Pojačali su se za lijevog vanjskog i vratara. Nikada u Novom Sadu nije bilo jednostavno igrati. Ovaj susret, kao i onaj protiv Pelistera za tjedan dana u Našicama, bit će nam jaki testovi za Europu, ali, naravno, bit će to najtecateljska utakmica u kojoj idemo na pobjedu - poručio je vratar NEXE-a.

Našičani će za tjedan dana u sklopu SEHA Gazprom lige ugostiti Eurofarm Pelister (2. veljače), a nastavak u Europskoj ligi je 7. veljače, protiv danskog Skjerna, u Našicama. Paket24 Premijer liga nastavlja se 11. veljače, susretom s Porečom u Ligi za prvaka.

Krešimir Lacković
Najčitanije iz rubrike