Regija
HUMANITARNOM UTRKOM “MARIO MADŽAR”

Osigurali nagrade za šest studenata
Objavljeno 25. siječnja, 2023.
VUKOVAR - Prihod s druge Memorijalne humanitarne utrke "Mario Madžar", održane u listopadu prošle godine, dodijeljen je u ponedjeljak u obliku jednokratne novčane nagrade redovitim studentima sportašima Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru.

Kako je pojasnio dekan Željko Sudarić, u znak sjećanja na izvrsnog studenta poslovnog studija i sportaša koji je tragično izgubio život pokrenuto je održavanje memorijalne utrke.

- Mario je bio kapetan naše košarkaške ekipe koja je obišla pola Europe sudjelujući na brojnim natjecanjima i najmanje što možemo je održati na ovaj način sjećanje na njega te istodobno nagradili naše studente sportaše. Vjerujem kako će im ova jednokratna naknada pomoći u daljnjem studiranju i životu u Vukovaru, a ovaj smo put nagradili po tri studentice i studenta - naveo je Sudarić, dodavši kako su sva sredstva od startnina za utrku uplaćena Veleučilištu koje ih je sada dodijelilo studentima.

Za odabir je bilo zaduženo stručno povjerenstvo, a dekan je naglasio kako vjeruje da su odabrani i zaslužili nagradu, ne samo time što su sudjelovali u memorijalnoj utrci kao trkači ili volonteri već je riječ o sportašima koji osvajaju za Veleučilište medalje u različitim sportovima. Svatko od njih nagrađen je s 530 eura. Sudarić je uputio riječi zahvale partnerima i svima koji su sudjelovali u utrci, a organizatori ističu kako održavanjem memorijalne humanitarne utrke među Vukovarcima i dalje živi ime tragično preminulog Madžara, što im je od prvoga dana osnovni cilj.

- Neka vam njegov život bude nadahnuće, ali i podsjetnik da se u samo jednoj sekundi sve može promijeniti i zato se trudite svakoga dana biti najbolja verzija sebe! Hvala vam svima i vidimo se u listopadu - poručuju organizatori.

Prva je utrka održana u listopada 2021. godine, u spomen na Madžara, koji je preminuo u 29. godini nakon tragične prometne nesreće, samo tri dana poslije vjenčanja.

Njegova supruga i prijatelji od prvoga su dana zastupali ideju da utrka postane tradicionalna te ima humanitarni karakter, odnosno da sav prihod od uplaćenih startnina bude namijenjen vukovarskom Veleučilištu "Lavoslav Ružička" za stipendiranje studenata.

D. Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike