Mozaik
CROATIA RECORDS PRIGODNO

Peterostruko CD izdanje sa 100 Robićevih pjesama
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
Croatia Records obilježit će 100 godina popularnog "Mister Morgena" ekskluzivnim peterostrukim CD izdanjem "Ivo Robić - Antologija" za koje su otvorene prednarudžbe, a sve pjesme dostupne su i na streaming platformama. Čak stotinu pjesama predstavljaju do sada najopsežniji presjek karijere Ive Robića, a pomno ih je odabrao glazbenik, glumac i novinar Robert Mareković.

Ivo Robić najuspješniji je hrvatski pjevač zabavne glazbe, doajen glazbenih festivala i prvi glazbenik koji je napravio veliku međunarodnu karijeru. Svjetsku slavu stekao je kao "Mister Morgen", zahvaljujući ploči s istoimenom pjesmom "Morgen" koja je prodana u više od milijun primjeraka, što je do današnjeg dana ostao najveći komercijalni uspjeh koji je postigao neki naš glazbenik. Bez dvojbe je već tada ušao u pop-panteon, da bi ubrzo postao prvi mitski lik hrvatske popularne glazbe. Ivo Robić rado je nastupao na festivalima, pa je tako uz Valeriju Hohnjec (Rajku Vali) zabilježio nastup i na prvom festivalu na ovim prostorima - Zagrebačkom festivalu 1953. U gotovo 50 godina nastupio je na 87 festivalskih priredbi s oko 150 festivalskih izvedbi. Snimao je za velike svjetske i domaće diskografske kuće Polydor, Supraphon i Jugoton/Croatia Records.

Prednarudžbe "Ivo Robić - Antologije" mogu se obaviti ekskluzivno preko webshopa Croatia Recordsa, dok digitalnu verziju možete poslušati već sada na streaming platformama. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike