Mozaik
UNATOČ TOME ŠTO JE GLUMIO U HVALJENIM OSTVARENJIMA

Hanks dobio tri nominacije za Zlatnu malinu, za filmove ”Elvis” i “Disney’s Pinocchio”
Objavljeno 25. siječnja, 2023.

Nominacije za Zlatne maline obično se objavljuju prije objave nominacija za Oscara. Vodeći na listi nominiranih je film "Blonde" s Anom de Armas, koji ima čak osam nominacija, a za koji su tvorci ovih nagrada rekli da ga gledatelji vole još manje od kritičara i da je to film koji "istražuje eksploataciju Marilyn Monroe tako što je dalje eksploatira".



Odmah nakon njega je film "Good Mourning", koji je napisao, režirao i producirao reper Machine Gun Kelly, a koji ima sedam nominacija. Za njega je rečeno da je "narkomanska komedija koja uopće nije smiješna i koja je uspjela ostvariti savršenu nulu na RottenTomatoes". "Disney‘s Pinocchio" dobio je šest nominacija. Za Zlatnu malinu za najgori se film natječu: "Blonde", "Disney‘s Pinocchio", "Good Mourning", "The King‘s Daughter" i "Morbius". Najgori redatelji ove godine su: Judd Apatow za "The Bubble", Machine Gun Kelly i Mod Sun za "Good Mourning", Andrew Dominik za "Blonde", Daniel Espinosa za "Morbius" i Robert Zemeckis za "Disney‘s Pinocchio".

Iako je film "Elvis", u kojemu glumi pjevačeva menadžera Toma Parkera, favorit u kategoriji najboljeg filma na ovogodišnjim Oscarima, Tom Hanks je ostao nemalo iznenađen kad je doznao da je zaradio tri nominacije za Zlatnu malinu, nagradu koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja. Za Zlatnu malinu nominiran je za dvije uloge: onu Presleyeva menadžera u biografskom filmu "Elvis" i za ulogu Geppetta u Disneyjevu remakeu filma "Pinocchio". U priopćenju za javnost organizatora dodjele Zlatnih malina stoji da je Hanksova uloga u filmu "Elvis" "najviše ismijavana izvedba u 2022.". Dodatno je nominiran u kategoriji "najgorega filmskog spoja", a to je "Tom Hanks i njegovo lice puno lateksa (uz smiješan naglasak)." I dok film "Elvis" i njegovu zvijezdu Austina Butlera kritičari hvale, Hanksovu ulogu njegova menadžera, pukovnika Toma Parkera mnogi su žestoko kritizirali. U kritici New York Timesa piše da se Hanks u filmu "Disney‘s Pinocchio" pojavljuje s gomilom lateksa na licu i ima bizaran naglasak.

Jedna nominacija ipak je uzburkala strasti, a to je ona koju je dobila 12-godišnja glumica Ryan Kiera Armstrong, koja glumi u filmu “Firestarter”. Mnogi su komentirali kako je ta nominacija premašila granice dobrog ukusa i da su tvorci nagrada pretjerali. T.Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike