Regija
SASTANAK U HRVATSKIM CESTAMA

Nastavlja se gradnja našičke obilaznice
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
NAŠICE - Gradonačelnik Krešimir Kašuba i njegov zamjenik Hrvoje Šimić u Zagrebu su održali radni sastanak s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem. Tema sastanka bila su ulaganja u cestovnu infrastrukturu u nadležnosti Hrvatskih cesta na području Našica. Od kapitalnih investicija istaknuta je važnost nastavka izgradnje našičke obilaznice kako bi se kontinuirano utjecalo na poboljšanje sigurnosti svih sudionika u prometu. Podsjetimo, dio obilaznice u dužini od 4,1 kilometar koja ide istočno od Našica i spaja prigradska naselja Velimirovac - Markovac Našički i Vukojevce izgrađen je i za promet je otvoren 2016. te slijedi realizacija sljedećih dviju faza.

Kako navode u Gradu, prva je faza izgradnja obilaznice od čvorišta Velimirovac do naselja Seone, i za tu je dionicu Ministarstvu prostornog uređenja predan idejni projekt. Predviđeni troškovi iznose 16,6 milijuna eura. Druga faza obuhvaća izgradnju zapadne obilaznice od Seone do Gradca Našičkog te je za nju u tijeku izrada predinvesticijskog troškovnika.

U planu je i rekonstrukcija križanja Ulice bana Jelačića i Zvonimirove u Martinu te izgradnja biciklističko-pješačke staze uz državnu cestu D53 koja bi povezivala Našice i Donju Motičinu. Prvom fazom predviđena je izgradnja dionice od Donje Motičine do puta za Seonu, a trebala bi početi ove godine. Realizacija druge faze, od seonjačkog puta do križanja Jelačićeve i Kralja Zvonimira u Martinu, za koju je u tijeku projektiranje, trebala bi započeti 2024. godine. S. Fridl
Možda ste propustili...

OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA NAŠICE

Crveni su nosovi igrom razveselili male pacijente

PUTUJUĆA IZLOŽBA U SLOVAČKOM CENTRU ZA KULTURU NAŠICE

Na panoima značajne osobe Slovačke

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja

2

NEVIĐENO NEVRIJEME PRIJE 30 GODINA

Đakovo ‘94. plivalo: Na led i ralicom, 170 l kiše

3

PRVI FESTIVAL KULENA

Najbolji kulen imao je Stanko Josipović