Kultura
NOVI SADRŽAJI I FESTIVALSKE ATRAKCIJE

BOK fest slavi 20. godišnjicu
Objavljeno 25. siječnja, 2023.
Bjelovarski odjeci kazališta - BOK fest proslavit će 20. godišnjicu nizom novih sadržaja i festivalskih atrakcija, među ostalim i zahvaljujući povećanoj subvenciji Ministarstva kulture i Grada Bjelovara, istaknuto je u Bjelovaru na konferenciji za novinare. BOK festu je ove godine Ministarstvo kulture udvostručilo subvenciju na sto tisuća kuna, a za jednak iznos povećano je i financiranje iz gradskog proračuna.

- BOK fest jedan je od glavnih promotora Bjelovara ne samo unutar naše županije nego i na razini Hrvatske, što je prepoznalo i Ministarstvo kulture kojemu zahvaljujemo na povećanju izdvajanja sredstava za ovogodišnji festival. Donijet ćemo brojne novosti o kojima je za sada prerano govoriti, ali očekujte neočekivano - najavio je zamjenik gradonačelnika i predsjednik Festivalskog vijeća Igor Brajdić.

Istaknuo je da je BOK fest nakon 20 godina i službeno postao festival nedavnom odlukom Gradskog vijeća, kojom je Goran Navojec službeno postao umjetnički ravnatelj. Navojec se našalio da ga se sada napokon može zvati direktorom te zahvalio na uspješno osmišljenoj prijavnici na natječaj Ministarstva kulture.

- Hvala ovim vrijednim ljudima koji su nas prijavili na natječaj Ministarstva kulture jer ja to nikad ne bih znao napraviti. Nadam se da ćemo znati potrošiti novac koji smo sada dobili, a mogu reći da je 20. godišnjica BOK-a prekrasan doživljaj za koji nisam mislio da ću mu svjedočiti - rekao je umjetnički ravnatelj festivala. Dodao je da BOK fest sada dobiva i svoje Festivalsko vijeće u kojemu će biti i predstavnik Ministarstva kulture te da će organizacija sada biti još profesionalnija.

Predsjednica Kulturnog vijeća Grada Bjelovara Đurđa Adlešič objasnila je da je povećanje iznosa Ministarstva kulture za održavanje BOK festa posljedica kvalitetnije napisane prijave za natječaj i brojnih uvrštenih novosti o kojima, napomenula je, još ne smije govoriti. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike