Autoglas
CROSSOVERI CITROËNA

Ovo su automobili koji prkose pravilima, novi Ë-C4 X i C4 X
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
Spoj elegantne siluete fastbacka s bezvremenskim stilom četverovratne limuzine

Citroën nudi elegantne, privlačne i pristupačne crossovere novog dizajna, Ë-C4 X i C4 X, kao alternativu konvencionalnim kompaktima i SUV-ovima koji dominiraju segmentom srednje velikih vozila. Ti modeli spajaju siluetu fastbacka sa suvremenim stavom SUV-a, duljinom od 4,60 m i bezvremenskim stilom četverovratne limuzine.



Novi modeli zauzimaju položaj između kompaktnog C4 i perjanice C5 X, te se od njih očekuje da znatno pridonesu rastu prodaje. Kako bi pružili novu razinu povezanosti, opremljeni su i intuitivnim multimedijskim sučeljem nove generacije MyCitroën Drive Plus, premijerno predstavljenim u novom modelu Citroën C5 X. U segmentu srednje velikih vozila jedino se model Ë-C4 X odlikuje kombinacijom dizajna crossovera, udobnosti, prostranosti i električnog pogona s nultom stopom emisija. Domet modela Ë-C4 X s električnim motorom od 100 kW/136 KS iznosi do 360 km (prema WLTP-u), a na punionici istosmjernom strujom snage 100 kW može se povećati za 10 km/min. Idealno je vozilo za sve one koji žele automobil jedinstvena dizajna s dovoljno udobnog prostora za putnike, i to zahvaljujući nenadmašnom prostoru za koljena u predjelu stražnje klupe, izdašnom 510-litrenom prtljažniku i električnom pogonu koji omogućuje vožnju strogim središtem gradova u kojima je vožnja vozilom s termičkim motorom zabranjena.

Vrhunska udobnost postignuta je zahvaljujući ekskluzivnom programu Citroën Advanced Comfort, koji obuhvaća ugradnju sjedala Advanced Comfort i ovjesa Citroën Advanced Comfort. Ponuda motora uključuje učinkovite benzinske motore Citroën PureTech i dizelske motore BlueHDi za C4 X, kao i posve električni Ë-C4 X. Na hrvatsko tržište lansira se u ožujku ove godine s tri razine opremljenosti.

Novi Ë-C4 X i C4 X prkose tradicionalnom dizajnu kompaktnih karoserija kako bi kupcima ponudili nešto posve jedinstveno: dizajn crossovera koji spaja elegantnu siluetu fastbacka sa suvremenim stavom SUV-a i bezvremenskim klasikom – prostranom limuzinom s četverim vratima.

Milan Bugarić
Prostranost kao kod limuzine
Ë-C4 X ima motor snage 100 kW i domet do 360 km. Jedini je električni automobil koji na tržištu srednje velikih vozila nudi ovu kombinaciju dizajna, udobnosti i prostranosti dostojne limuzine. Sve ga to, u kombinaciji s prostranim, 510-litrenim prtljažnikom, čini idealnim pratiteljem u svakodnevnoj vožnji gradom, pogotovo profesionalcima.

Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce