Crna kronika
PROMETNICE U SLAVONIJI I BARANJI ZA VIKEND

Novi vikend, stari običaji, ceste su opet prepune pijanih vozača
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
U Osječko-baranjskoj županiji, u petak i za vikend, policajci su evidentirali 177 prometnih prekršaja. Na pijanu vožnju odnosilo se 25 prekršaja, 72 na prebrzu vožnju, 23 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 12 na nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, jedno upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, četiri upravljanja neregistriranim vozilom, jedno odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 38 ostalih prekršaja.

Od 25 pijanih vozača, njih 20 ih je upravljalo automobilom, dva vozača električnim romobilom, dva biciklom i jedan vozač teretnim vozilom. Jedan uporni prometni prekršitelj završio je odmah u zatvoru. Prometni su policajci u petak, oko 14 sati, u Bizovcu zaustavili automobil kojim je upravljao 62-godišnjak iz Čepinskih Martinaca, koji nema položen vozački ispit, a prometna dozvola vozila istekla za više od 15 dana. Isti je vozač unazad tri godine dva puta pravomoćno osuđen za upravljanje motornim vozilom bez dozvole. Privremeno mu je oduzeto vozilo, doveden je na Općinski sud koji mu je produžio zadržavanje na 15 dana te je sproveden u zatvor. Prijeti mu plaćanje novčana kazne do 2910 eura, ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci (koja se aktivira kada, i ako, položi vozački ispit) i šest kaznenih bodova.

U nedjelju, u 3 sata, u Zmajevcu se dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile lakše ozljede. Nesreću je izazvao 36-godišnji vozač automobila iz Suze, koji je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s ceste, a tijekom vožnje nije bio vezan i imao je 1,69 promila alkohola u krvi. Njega čeka maksimalna novčana kazna u iznosu do 3170 eura, zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

Najveća koncentracija alkohola od 1,64 promila izmjerena je 24-godišnjem vozaču automobila iz Antunovca koji je zaustavljen u nedjelju, u 3.25 sati, u Ulici kneza Trpimira, u Osijeku. Ovog vozača očekuje maksimalna novčana kazna u iznosu do 2650 eura, zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

U Požeško-slavonskoj županiji, tijekom vikenda policajci su utvrdili 73 prekršaja, od čega se 12 odnosilo na alkohol i 31 na brzinu. Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu, oko 21.45 sati, u kutjevačkoj Ulici Republike Hrvatske, gdje su policajci zaustavili automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,09 promila upravljao 27-godišnjak. Vozač je noć proveo u policijskoj zgradi gdje se trijeznio. Protiv njega slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 1350 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji policajci su za vikend u prometu zatekli 19 vozača koji su imali alkohola u organizmu. Najveća koncentracija (2,50 promila) zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača zatečenog u nedjelju, oko 12.45 sati, u Ulici Matice hrvatske, u Vukovaru. U ovoj županiji četiri su vozača završila na triježnjenju. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana