Sport
PORAZ ŽRK-A OSIJEK U NASTAVKU PRVE HRL

Osječanke imaju razloga za žaljenje
Objavljeno 23. siječnja, 2023.
Rukometašice Osijeka porazom su krenule u novu kalendarsku godinu. U 11. kolu Prve HRL Osječanke su poražene na gostovanju kod ŽARK-a Split sa 28:27, koji ih je tako preskočio na tablici. Splićanke su sada osme s 10, dok je ekipa Tomislava Rešickog deveta s devet bodova.

Rasplet je to nakon kojeg gostujuće igračice itekako imaju razloga za žaljenje jer su praktički imale pobjedu u rukama, ali su je lošijom igrom u posljednjih 20 minuta ispustile. U ogledu dviju ekipa koje su prošlu godinu završile s tri uzastopna prvenstvena poraza dugo se činilo kako će Osječanke biti te koje će prekinuti crni niz. Nakon izjednačenih 20-ak minuta i izmjena vodstva, gošće su bolje odigrale završnicu prvog dijela te na odmor otišle s dva gola viška. Prednost su u prvim minutama nastavka značajnije povećale, vodile su 22:16 u 38. minuti, ali onda dopustile domaćim igračicama povratak. Vodio je Osijek i u samoj završnici (27:26), no Splićanke su preko Mihaljević uspjele preokrenuti te tako stići do važnih bodova.

- Prvo smo ostali bez Ene Zagorščak, za koju smo obaviješteni da nije završena registracija, iako sam ju prijavio u sustavu. Što se utakmice tiče, igrali smo dosta promjenljivo, uz velike oscilacije. Prvo je poluvrijeme bilo u redu, Katarina Borac bila je odlična na vratima, imali smo rješenja za njihovu obranu. U drugom smo poluvremenu otišli na “plus 6” (22:16) i potom posljednjih 20 minuta zabili samo pet, a primili 12 golova. Počeli smo činiti amaterske pogreške, nizali smo izgubljene lopte. Nažalost, ponovio nam se Zrinski i sad opet moramo analizirati što se dogodilo i zašto. Osjetio se u igri i izostanak pravog doprinosa Josipović koja je propustila prošlog tjedna tri treninga. U svakom smo slučaju u prvom dijelu trebali imati i veću prednost, a u drugom, kada smo je konačno ostvarili, počeli smo srljati. Ostali smo bez ideja što je Split iskoristio - razočarano je prenio dojmove Rešicki, čije igračice u subotu čeka i novi poraz, jer im je idući suparnik Podravka Vegeta. G.R.
ŽARK Split       28 (14)

Osijek       27 (16)

SPLIT - Mala dvorana ŠC-a Gripe. Gledatelja: 100. Suci: Filip Skendrović i Dominik Trčak (oba Samobor).

ŽARK SPLIT: Zorica, Zanjko, Galić, Mažurin 5, Lovrić 4, Nejašmić, Bužančić (8+0), Mihaljević 5 (2), Kljaković Gašpić 4 (2), Petričević, Peričić, Ćukušić 7, Crnjak (4+1), Arar.

OSIJEK: Borac (11+1), Josipović, Hren 7, Lacković 7, Jerčinović 5 (1), Šoš, Vuković, Gardaš, Jozanović 2, Ledenčan, Kragujević, Strusa, Frančić 4, Grgić 1, Vrdoljak 1.

SEDMERCI: ŽARK Split 5 (4), Osijek 3 (1); ISKLJUČENJA: ŽARK Split 6 minuta (Kljaković Gašpić 2+2+2), Osijek 8 minuta (Hren 2, Jerčinović 2, Jozanović 2, Grgić 2).

Najčitanije iz rubrike