Sport
NOGOMETAŠI NAŠK-A IMAJU VELIKE AMBICIJE U NASTAVKU SEZONE

Ambicije su visoke, idemo se “potući” za vrh i naslov prvaka
Objavljeno 24. siječnja, 2023.

Nogometaši NAŠK-a prošloga su tjedna krenuli s pripremama za proljetni dio sezone Treće NL "istok". Jesenas su ostavili odličan dojam, s 27 bodova drugi su na tablici, a vodeći županjski Graničar im bježi četiri boda. Ta četiri boda nisu nedostižna i Našičani vjeruju kako na proljeće mogu prestići Županjce te iza sebe ostaviti kompletnu konkurenciju.



Predsjednik kluba Ivan Rukavina ne skriva visoke ambicije te je igračima i stručnom stožeru poručio:

- Klupska uprava ove sezone ima velike planove, uvjeren sam da i vi igrači i treneri imate iste ambicije, a to je borba za sam vrh tablice i naslov prvaka. Imam puno povjerenje u sve vas da možete ostvariti naše zajedničke ciljeve - optimističan je Rukavina.

NAŠK će po naslov prvaka bez Martina Vrdoljaka, Mihaela Tomića, Marina Vučemilovića, Marija Tomića i Marina Pavlovića, koji su ove zime napustili klub, dok su novi igrači NAŠK-a postali Marko Kirchbauer, Vukan Rakić (Ðakovo) te Patrick Almeida (Zrinski).

- Unatoč odlascima, mislim da u proljeće ulazimo pojačani - dodao je predsjednik te jednog igrača koji je otišao posebno izdvojio.

- Žao mi je zbog nekih odlazaka, no to je realnost svakog kluba, od najniže do najviše razine. Cilj je da ti odlasci budu u što većem postotku planirani i da zamjene za te igrače budu spremne. Odlazak Martina Vrdoljaka planiran je još ljetos, on je bio jedan od naših najkvalitetnijih igrača. Odigrao je svih 15 prvenstvenih utakmica i u svakoj od njih bio među tri najbolja pojedinca. Svojim radom, odnosom prema momčadi i klubu zaslužio je da mu pružimo ruku i poželimo uspjeh i sreću na višoj razini. Kao zamjenu doveli smo Patricka Almeidu, vrlo dobrog i iskusnog Brazilca, koji iza sebe ima staž u Gradskom vrtu gdje je igrao za drugu momčad Osijeka, a kasnije i u Zrinskom iz Jurjevca. Imamo na toj poziciji i Gašparića, Mađaša i Jovića, kao i odličnog juniora Jurića te smo maksimalno mirni i sigurni u kvalitetu veznog reda.

Mihael Tomić i Marin Vučemilović napustili su NAŠK iz osobnih razloga i kao mnogi Slavonci uputili se u Njemačku.

- To je izvan naše domene djelovanja i na nama je da, kao što sam već rekao, budemo spremni, brzo i kvalitetno reagiramo kada se takvi odlasci dogode. Mihaelu i Marinu želimo sreću u Njemačkoj, a ako se iz bilo kojeg razloga odluče vratiti u Našice, vrata NAŠK-a su im otvorena. Na njihova mjesta dolaze Vukan Rakić i Marko Kirchbauer. Rakić je visok i fizički dominantan napadač od 19 godina, prvi dio sezone igrao je u Ðakovu (zabio nam i gol ove sezone). Kirchbauer je nadareni krilni napadač, još uvijek dovoljno mlad da se vrati na put visokih očekivanja i ambicija na kojemu je bio u Akademiji Hypo Limač i Cibaliji, pa dijelom i Ðakovu iz kojeg nam dolazi, a u čijem dresu nam je zabijao u više navrata. Iz kluba su nam otišli i Marijo Tomić i Marin Pavlović, koji su, svaki iz svojih razloga, u prvom dijelu sezone imali skroman učinak. Pavlović je u klub došao kao jedan od najiskusnijih i uvjerljivo najskupljih igrača u ekipi od kojeg smo očekivali puno, ali, nažalost, pokazao se kao promašaj. On nije spreman za razinu na kojoj je NAŠK - otvoren je Rukavina, kojeg iznimno raduje što su prvoj ekipi priključena četiri mlada igrača iz Škole nogometa NAŠK-a. Jurić, koji već ima seniorskog iskustva iz prošle sezone, te Unfirer, Čiček i Mrak. Oni će, uz bitnu ulogu u juniorima, polako skupljati minute u seniorskoj konkurenciji.

Ivana Liović
Marko Žigić trener NAŠK-a

Pred nama je puno posla, potrebno je kvalitetno se pripremiti kako bismo nastavili gdje smo stali jesenas. Uprava kluba ne skriva ambicije i želje za prvim mjestom, moja i zadaća momčadi je to i ostvariti

Težak rad
Našičani su odigrali jednu pripremnu utakmicu i izgubili kod zagrebačkog HAŠK-a (3:1), a krajem ovoga tjedna odmjerit će snage sa Savom Rugvica (28. siječnja). Zakazani su i susreti s Maksimirom (4. 2.), Jedinstvom iz Donjeg Miholjca (11. 2.) te Motičinom (18. 2.).

Trener Marko Žigić odmah je na okupljanju kazao igračima da ih čeka naporan i žestok rad tijekom zimskih priprema, no kako su ambicije u nastavku prvenstva visoke, treba se itekako dobro naraditi da se one ostvare.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike