Regija
BESPLATAN POSTUPAK ZA SVE GRAĐANE

Počinje katastarska izmjera
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
VOĆINZbog nedovoljno točnih evidencija katastra i zemljišnih knjiga, nesklada stvarnog stanja s postojećim evidencijama te mnogobrojnih neriješenih imovinskopravnih odnosa, koji nositeljima prava otežavaju upravljanje nekretninama u njihovu vlasništvu, za dio katastarske općine Voćin počinje postupak katastarske izmjere.

Riječ je o besplatnom postupku za sve građane kojim oni mogu, ako ima potrebe, svoje vlasništvo okrupniti, otparcelirati ili podijeliti nasljednicima. Tvrtka Geoprem d.o.o. iz Osijeka, kao izvođač, imat će i svoj ured u Voćinu radi što bolje komunikacije i suradnje s građanima nositeljima prava nad nekretninama.

U povodu početka postupka katastarske izmjere Državna geodetska uprava Područni ured za katastar Virovitica i tvrtka Geoprem pozvali su sve nositelje prava nad katastarskim česticama na području katastarske općine Voćin da sudjeluju na javnoj tribini koja će se u Hrvatskom domu u Voćinu održati danas (utorak, 24. siječnja) s početkom u 17 sati. Na tribini će sudjelovati predstavnici Državne geodetske uprave, izvođača radova i Općine Voćin.

Prema riječima općinskog načelnika Predraga Filića, na javnoj tribini korisnici će se pobliže upoznati sa samom katastarskom izmjerom, mogućnostima, pravima i obvezama nositelja prava nad katastarskim česticama, tijekom radova na katastarskoj izmjeri, kao i svim drugim eventualnim pitanjima i nejasnoćama. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

2

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

3

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak