Regija
U DOGOVORU S NK-OM PAPUK OSJEČKO 1664

I Orahovici igralište
s umjetnom travom
Objavljeno 23. siječnja, 2023.
ORAHOVICA



Gradonačelnik Saša Rister je ponedjeljak i službeno potvrdio da će Orahovica dobiti novo igralište s umjetnom travom. Igralište će biti na lokaciji betonskih igrališta školskog centra.



- Krajem prošle godine stigla je obavijest o mogućnosti da u gradu napravimo igralište s umjetnom travom. Riječ je o projektu Hrvatskog nogometnog saveza u sklopu kojeg će mnogi gradovi i općine u Hrvatskoj dobiti ovakva igrališta, među kojima je i pet na području naše županije. Jedno je već realizirano u Pitomači, a sada smo na redu mi. Nismo željeli ništa objavljivati dok nije sve bilo službeno, a sada mogu reći da je glavni projekt u izradi i da smo u proračunu za ovu godinu osigurali 75 tisuća eura za to igralište. Glavni bi projekt trebao biti završen za 15-ak dana i vjerujem kako će ove godine djeca već moći igrati i trenirati na tom igralištu – kaže gradonačelnik Rister te dodaje da će se Grad javiti i na druge natječaje za sufinanciranje ovog projekta.



- Bit će to igralište dimenzija 60 x 40 metara i radimo ga u dogovoru s NK-om Papuk Osječko 1664 jer je razlog ove izgradnje velik broj djece koja igraju nogomet, a u vrijeme zime, kiše i snijega nemaju na čemu trenirati. Mi ćemo vidjeti možemo li kao Grad ostvariti sufinanciranje onih tzv. neprihvatljivih troškova od HNS-a ili ŽNS-a, a ako ne, pokušat ćemo se javiti na natječaje Ministarstva turizma i sporta. Zahvaljujem HNS-u, ali prije svega Izvršnom odboru ŽNS-a i njegovu predsjedniku Đuri Bukviću, koji su prepoznali sportski potencijal Orahovice i posebno NK-a Papuk Osječko 1664 kao najboljeg nogometnog kluba u VPŽ-u i dali nam mogućnost izgradnje ovakvog igrališta – zaključio je Rister. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura