Regija
VINKOVAČKI PODUZETNIČKI INKUBATOR DOBIO NOVOG STANARA

U njemačkom Siemensu bio 7 godina, vratio se u rodni grad i otvorio bravarski obrt
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
VINKOVCIU vinkovačkom Poduzetničkom inkubatoru vrlo su brzo nakon otvaranja prije tri godine popunili sve kapacitete, pa se danas, uz popunjenih 12 uredskih i pet proizvodnih prostora, traži mjesto više, posebice u proizvodnom dijelu.Najnoviji su stanari vinkovačkog Poduzetničkog inkubatora supružnici Jasmina i Petar Živković, koji su se nakon sedam godina provedenih u Njemačkoj, gdje je Petar u pogonima Siemensa usavršio precizno zavarivanje, vratili u svoj radni grad i otvorili obrt Bravarija Živković, gdje proizvode čelične konstrukcije i industrijski namještaj. Koristio je i sredstva HZZ-a za pokretanje posla te je ukupno 120 tisuća kuna iskoristio za kupnju uređaja za 3D zavarivanje i plazma rezača, koji su prava rijetkost u našim krajevima.

Tehnološki park Vinkovci, u čijem sastavu djeluje i Poduzetnički inkubator, u suradnji s Bravarijom Živković planira pokrenuti edukacije kadra za precizno zavarivanje, nešto slično kao što već rade kroz Edukacijski centar za svjetlovodne tehnologije gdje pripremaju polaznike za rad na optičkoj mreži i gdje na obuku dolaze mladi iz cijele Hrvatske.

- Uvjeti su bili glavni okidač povratka, ali već smo neko vrijeme sanjali o tome. Vidio sam da i ovdje ima potrebe za ovakvom vrstom posla i majstorima, zanimanja za industrijski namještaj je puno, pa posla ne nedostaje. Jako sam zadovoljan – kaže Petar, vlasnik i trenutačno jedini zaposlenik, no s obzirom na opseg posla, smatra kako će u budućnosti itekako biti potrebe za proširenjem i zapošljavanjem djelatnika.

Novog stanara Poduzetničkog inkubatora posjetio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i uvjerio se kako je projekt inkubatora bio izvrsna investicija za budućnost.

- Ono što su prošli vani možda nije bilo loše, no nedostajala im je njihova obitelj, njihov grad. Danas su ovdje pokrenuli poslove i nadam se da će biti jedan kotačić koji će potaknuti sve one koji će se u nekom trenutku poželjeti vratiti, donijeti iskustvo, stvarati poslovne prilike u Vinkovcima. Nova zona od 130 hektara bit će okrenuta poduzetnicima, želja nam je u gradu imati i veće tvrtke. Očekujemo da će i drugi povratnici donijeti svoja iskustva u Vinkovce, a nadamo se i plaće. Nastavit ćemo pomagati naše sugrađane koji tek pokreću posao ili su u početnoj fazi poslovanja – rekao je Bosančić i za ovu godinu najavio projektiranje i završetak Zone Zalužje. M. Flego
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PEDAGOŠKI ŠUMSKI CENTAR

Mjesto za šumske radoznalce
- jedinstveno u Hrvatskoj

2

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

3

BELOMANASTIRSKO GRADSKO VIJEĆE

Novim stadionom upravljat će Zajednica športskih udruga