Novosti
PROTIV HUŠKANJA NENADA BAKIĆA

Udruge: Doktorima je dosta zastrašivanja
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
Devet stručnih bioekonomskih udruga priopćilo je kako su duboko zabrinuti "sustavnom difamacijom i pozivima na linč koje poduzetnik Nenad Bakić i skupina okupljena na njegovoj Facebook stranici provode protiv brojnih liječnika i znanstvenika koji su tijekom COVID pandemije bili uključeni u javnu komunikaciju i prenosili konsenzus struke, kao i smjernice zdravstvenih ustanova pri kojima djeluju".

"Huškanjem javnosti kako je struka kriva da su epidemijske mjere oštetile građane RH, doveli su do atmosfere linča, ali i straha. Liječnici izbjegavaju davati izjave za medije o COVID-u, kako ne bi postali meta napada na osobnu čast i profesionalni ugled", ističe se u objavi koju su potpisale udruge Hrvatskog liječničkog zbora: epidemiološko društvo, pedijatrijsko društvo, društvo za infektivne bolesti, društvo za školsku i sveučilišnu medicinu, društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, društvo za zdravstvenu ekologiju, Hrvatska udruga bolničkih liječnika, Hrvatsko imunološko društvo i društvo za kliničku farmakologiju i terapiju.

"Zgroženi smo da osobe koje su konzistentno davale najkvalitetnije informacije najjače napada osoba koja nije studirala medicinu niti neko srodno područje, ali se neutemeljeno predstavlja kao stručnjak za epidemiologiju i cjepiva za djecu. Komunikacija Nenada Bakića je pogrešna i u formi i u sadržaju. U sadržaju, jer je manipulativno i selektivno prezentirao samo one podatke koji su odgovarali njegovim unaprijed formiranim zaključcima, a prešućivao one koji mu nisu išli u prilog. U formi, jer je stručnjake koji su prezentirali balansirane zaključke, a koji su se kosili s njegovim idejama napadao na vrlo osoban način, nazivao klaunovima, lažljivcima ili uhljebima te prezentirao kao krivce za negativne posljedice pandemije, čime je huškao javnost protiv istih. Nismo protiv javne polemike i razmjene ideja, ali huškanje i manipulacije nisu dio konstruktivne komunikacije", navode ove udruge. D.Pav.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NADBISKUP DEMANTIRA ZATAŠKAVANJE NAVODNOG SEKSUALNOG NASILJA

Ako je počinio zlo, stidimo se i osuđujemo ponašanje župnika

2

VELIKO ZANIMANJE ZA KREDITE

Hoće li subvencije ostati i u novoj stambenoj strategiji?

3

APLIKACIJA "KRETANJE CIJENA"

Pojeftinilo je 299 proizvoda