Mozaik
ZBOG IZOSTANKA NAJAVA KRENULE SU ŠPEKULACIJE

Održavanje ovogodišnjeg INmusic Festivala upitno
Objavljeno 24. siječnja, 2023.

Održavanje ovogodišnjeg INmusic Festivala je upitno, javlja HRT. Proteklih godina u ovo doba znalo se već nekoliko velikih imena, a dobro je išla i prodaja ulaznica po povoljnijim cijenama. No, kako organizatori ništa ne najavljuju, u glazbenim krugovima sve se više nagađa da je prošlogodišnje izdanje INmusica bilo i - posljednje.



Odgovor na pitanje hoće li se na Jarunu i ove godine održati INmusic Festival, s HRT-a su pokušali dobiti od organizatora, no bez uspjeha. Ipak, glazbeni novinar Zoran Stajčić siguran je - festivala biti neće.

- Na kraju 15. izdanja nije bilo "early bird" ulaznica u optjecaju. INmusic je tradicionalno tog, posljednjeg dana puštao ulaznice za sljedeće izdanje, onako naslijepo, kad se ne znaju izvođači - rekao je Stajčić za HRT. A sudeći po nekim starim izjavama direktora festivala, dovesti velika svjetska imena u Zagreb posao je za koji je potrebno više od pet mjeseci, koliko je preostalo do uobičajenog termina festivala. Da je za dovođenje velikih svjetskih zvijezda prekasno, smatra i Vedran Meniga, koji se organizacijom festivala bavi već četvrt stoljeća.

- Uglavnom, pravilo je da se headlineri najavljuju godinu dana prije ili da su bar dogovorena najjača imena, ali možda ne treba nužno biti tako - rekao je Meniga.

Turistička zajednica grada Zagreba prošle je godine INmusicu dodijelila milijun i 750.000 kuna, a pomagao mu je i Grad Zagreb. Gradonačelnik, na pitanje hoće li INmusica biti, nije znao odgovor.

- Mislim da bi se oni prije svega trebali oglasiti hoće li ga biti ove godine jer su oni organizatori, a mi cijelo vrijeme razgovaramo da vidimo ako možemo pomoći, koliko treba pomoći kako bismo nastavili organizirati INmusic, da to nastave raditi - rekao je nedavno Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba. Na pitanje je li zapelo na financijama, Tomašević je odgovorio: "Naravno da je u financijama, k‘o i uvijek." Festivali u cijeloj Europi svijeta suočavaju se s padom broja posjetitelja, a cijene za dolazak najvećih zvijezda narasle su i na milijun dolara.

- Mislim, INmusic je tražio nekakav partnerski "deal" po uzoru kakav ima Ultra u Splitu, jer očito ne mogu sami. Do toga nije došlo zbog više razloga. To bi trebalo pitati organizatora. A hoće li ga biti, ne znam, mislim da hoće, da je ovo samo jedna godina odmora - rekao je Stajčić. T.K.
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike