Mozaik
KOPRODUKCIJA SNIMLJENA U ŠIBENIKU

”Bazen beskraja” doživio premijeru na Sundanceu
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
Dugoočekivani film "Bazen beskraja" redatelja Brandona Cronenberga i hrvatske producentice Anite Juka u nedjelju, 22. siječnja, imao je svjetsku premijeru na Filmskom festivalu Sundance. Radi se o iznimnom uspjehu za filmsku industriju: veliki dio filma snimljen je u Šibeniku, a od 27. siječnja stiže u kina diljem SAD-a. Nakon uspješnih ostvarenja kao što su "Antiviral" (2012.) i "Possessor" (2020.), ljubitelji znanstveno-fantastičnog horora jedva su dočekali povratak sina legendarnog Davida Cronenberga na velika platna. Radnja "Bazena beskraja" ("Infinity Pool"), prati romanopisca koji neuspješno pokušava napisati svoj drugi roman. Tijekom all-inclusive odmora koji provodi sa svojom suprugom u resortu na otoku La Tolqa, iznenadna fatalna nesreća razotkrije perverznu supkulturu hedonističkog turizma, bezobzirno nasilje i nadrealne užase.

Glavne uloge igraju poznata holivudska imena: Alexander Skarsgård, koji se prošle godine proslavio i ulogom u trileru "The Northman" te nova miljenica ljubitelja horora, Mia Goth, čije prethodne značajne uloge uključuju filmove "X" i "Pearl". Na setu u Šibeniku bilo je angažirano više od 75 domaćih filmskih djelatnika, uključujući brojne voditelje sektora, a ispred kamere našli su se i hrvatski glumci Zijad Gračić, Alan Katić, Amar Bukvić, Romina Tonković i Dunja Sepčić, uz više od 400 statista. Film je nastao u međunarodnoj koprodukciji između Kanade, Hrvatske i Mađarske.

- Ponosna sam što smo dio ovako velike međunarodne koprodukcije. Tijekom snimanja filma u Šibeniku surađivali smo s vrhunskim timom profesionalaca i poznatih imena, što ispred, što iza kamere. Radi se o jednoj od najvećih filmskih koprodukcija u Hrvatskoj i regiji, ali i najuspješnijih, ako je suditi prema ovacijama publike nakon premijere na Sundanceu. Sudjelovanjem na ovom možda najpoznatijem filmskom festivalu na svijetu dokazali smo da naša kinematografija apsolutno može i zaslužuje biti uz bok najboljim holivudskim produkcijama - kaže hrvatska producentica filma Anita Juka (4film). T.K.
Možda ste propustili...

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike