Mozaik
U SKLOPU TURNEJE DANCE FEVER

Florence + The Machine nastupaju u pulskoj Areni
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
Prvi samostalni koncert u Hrvatskoj sedam godina nakon što su bili na INmusicu

Florence + The Machine, jedno od najvažnijih imena aktualne svjetske glazbene scene, dolaze u pulsku Arenu u nedjelju, 18. lipnja 2023., na premijerni samostalni koncert u Hrvatskoj.



Sedam godina nakon festivalskog nastupa na INmusicu, Florence + The Machine donose svoju spektakularnu i produkcijski raskošnu turneju "Dance Fever" u Pulu.

Novi album


Turneja prati sajajan istoimeni posljednji studijski album, a odvela je Florence do sada više puta u neke od najimpresivnijih dvorana diljem svijeta. Po nekoliko dana zaredom rasprodala je lokacije kao što su O2 u Londonu, Madison Square Garden u New Yorku ili Hollywood Bowl u Los Angelesu. Za samostalni nastup u Hrvatskoj odabran je možda i najljepši koncertni prostor koji ovaj dio Europe ima. Dvije tisuće godina stari amfiteatar bit će savršena pozornica na kojoj će Florence predstaviti novi album, ali i podsjetiti na neke od najvećih hitova iz cijele karijere.

Florence + The Machine prodali su više od 17 milijuna albuma diljem svijeta, osvojili brojna priznanja Brit Awards, nominacije za sedam nagrada Grammy i zasjeli na vrh glazbenih top-ljestvica diljem svijeta. Mediji poput The Sunday Timesa Florence su prozvali jednom od najposebnijih vokalistica, a završila je i na listi najutjecajnijih osoba na svijetu prema magazinu Time.

Od kada je 2009. debitirala s "Lungs", koji je dobio Brit Award za najbolji album godine i postao jedan od najprodavanijih albuma tog razdoblja, Florence  Welch, zajedno s bendom Florence + The Machine, izrasla je u jednu od najprepoznatljivijih i najviše očaravajućih vokalistica. Slijedio je "Ceremonials", 2011., koji je zasjeo na prvo mjesto UK ljestvice albuma, a nasljednik "How Big, How Blue, How Beautiful" zasjeo je na prvo mjesto Billbardove ljestvice albuma u SAD-u, odveo ih na headlinerske nastupe najvećih festivala poput Glastonburyja, a Florence je kao kantautorica osvojila Ivor Novello International Achievement Award. Četvrti album "High as Hope", iz 2018., još jednom je Florence zavrijedio medijske pohvale za njezine vokalne sposobnosti, završio na vrhovima globalnih top-lista albuma i odveo bend na rasprodane svjetske turneje.

Presjek karijere


Najnoviji i dugoočekivani peti album "Dance Fever", objavljen prošle godine, odmah je zasjeo na prvo mjesto UK albuma, zauzeo vrhove top-lista diljem Europe i svijeta te je izrazito hvaljen zbog raznolikosti zvuka, tekstova i vokalnih sposobnosti. Uz singlove "King", "Free", "My Love", Rolling Stone ga opisuje kao jedan od najuzbudljivijih izdanja do sada, a Pitchfork kaže da je to oda moći plesa i slobode u pokretu.

Uz najnovije pjesme i studijski uradak koji Florence + The Machine još jednom stavlja na sam vrh svjetske glazbene scene, bend je svoj mračan i romantičan, art i indie rock izričaj upleo u mnoge pore pop-kulture. "Kiss with a Fist", "Dog Days Are Over", "Rabbit Heart (Raise it Up)", "Cosmic Love", "Drumming Song", "You‘ve Got the Love", "Shake It Out", "What the Water Gave Me", "Never Let Me Go", "No Light, No Light", "Spectrum", "Ship to Wreck", "What Kind of Man" ili "Hunger" samo su neki od singlova koji su ih upisali u noviju glazbenu povijest.

Kao jedno od najvećih inozemnih gostovanja ove godine, Florence + The Machine u pulskoj će Areni odsvirati cjelovečernji nastup na kojem će uz raskošnu produkciju predstaviti nove pjesme i presjek sjajne karijere.

Ulaznice u prodaju kreću u srijedu, 25. siječnja, u 10 sati u sustavu www.eventim.hr i na svim njihovim fizičkim prodajnim mjestima. Early bird kontingent partera je po cijeni od 59 eura, a kada se rasproda, cijena ide na 69 eura. Early bird kontingent tribine je po cijeni od 77 eura, a nakon što se rasproda, cijena raste na 89 eura. Sektor "trava stajanje gore" u prodaji će biti po jedinstvenoj cijeni od 53 eura.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

FILM “THE BRIDE!”

Christian Bale kao Frankenstein

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

KONCERTI SJAJNIH MLADIH BENDOVA 19. I 20. TRAVNJA

Superval stiže u Đakovo i Osijek

Najčitanije iz rubrike