Sport
REKORDAN TRANSFER BERLINSKOG KLUBA

Josip Juranović “naplatio” Katar i otišao u Bundesligu
Objavljeno 23. siječnja, 2023.
Osvajač bronce s Vatrenima na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, Josip Juranović, ima novi klub. Iz redova škotskog Celtica otišao je u Union Berlin za odštetu od 8,5 milijuna eura, koja može narasti na više od deset (12,3 milijuna) ako se aktiviraju bonusi. Ako bude tih bonusa, hrvatski branič postat će najskuplji ulazni trofej u povijesti kluba. Do sada je njemački klub najviše platio nigerijskog napadača Taiwa Awoniyija, koji je u ljeto 2021. stigao iz Liverpoola za 8,5 milijuna eura, a godinu dana kasnije Union ga je prodao u Nottingham Forest za 20,5 milijuna eura.



- Transferom u Union ispunjava se moj san da zaigram u jednoj od najboljih nogometnih liga na svijetu. Bundesliga je intenzivna i robusna, što odgovara mojoj igri - kazao je Juranović za klupsku stranicu te dodao: "U Berlinu želim još više napredovati i napraviti sljedeći korak u svojoj karijeri."



Juranović je karijeru započeo u zagrebačkoj Dubravi, potom igrao za Croatiu Sesvete, da bi se 2011. vratio u Dubravu. U ljeto 2015. iz trećeligaša Dubrave preselio se u Hajduk, a u Splitu se zadržao pet godina, da bi karijeru nastavio u poljskoj Legiji. Nakon samo jedne sezone u Varšavi u kolovozu 2021. potpisao je za Celtic. I sad je u Bundesligi.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike