Novosti
SDP ZAPOČEO PRIPREME ZA IZBORE

Peđa Grbin: Ne vidim zašto ne bih ponovno podržao Milanovića
Objavljeno 22. siječnja, 2023.
SDP je spreman za izbore, a u fokusu djelovanja u sljedećih godinu, godinu i pol je briga za građane, za njihov standard, za to kako osigurati da mogu normalno i dostojanstveno živjeti, prije svega od svojega rada, ustvrdio je u nedjelju u Zadru predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Jako sam zadovoljan, čak i ponosan, što smo u tome jedinstveni, rekao je Grbin na konferenciji za novinare. Novinari su se zanimali hoće li SDP podržati predsjednika Zorana Milanovića za još jedan predsjednički mandat. "U krajnjoj liniji, to je nešto što predsjednik mora inicirati. Rekao sam već i nemam razloga bježati od toga, kada sve što je pozitivno i negativno u njegovu radu stavim na papir, ja ne vidim zašto ga ne bih podržao", dodao je. Upitan kako gleda na blisko savezništvo Milanovića s Viktorom Orbanom, odgovorio je da bi bio sretniji da u tom dijelu govori ono što je govorio 2015., na pitanje podržava li politiku Zorana Milanovića prema Ukrajini, Grbin je odgovorio da je "politika Zorana Milanovića prema Ukrajini da je Rusija agresor, a da je Ukrajina napadnuta". "To je predsjednik više puta izjavio, a to je i politika SDP-a. Ono što nećemo dopustiti jest da se pod krinkom pomoći Ukrajini ili bilo kome drugome krši ustavni poredak RH. U ratu prije svega stradaju ljudi, strada imovina, ali i zakonitost. Mi u SDP-u nećemo dopustiti da zbog rata u drugoj zemlji strada vladavina prava, red i poštovanje onoga što bi trebalo biti temelj naše države", poručio je Grbin.

Novinare je zanimalo i kada će SDP početi razgovore s potencijalnim partnerima za parlamentarne izbore i tko je prvi izbor. “Prvi izbor su sve političke stranke koje dijele naše vrijednosti, a naše vrijednosti su pomoć građanima i da mogu u ovim vremenima normalno i dostojanstveno živjeti. To je stav SDP-a i oni koji te vrijednosti dijele s nama, oni su dobrodošli”, poručio je. H
”U fokusu djelovanja u sljedećih godinu, godinu i pol je briga za građane, za njihov standard”

Možda ste propustili...

ŠTO JE NA 100.000 ISPITANIKA POKAZAO IZBORNI KOMPAS

Četvrtina ispitanika ne bi glasala za programski im blisku stranku

HRVATSKA NARODNA BANKA

Snažan rast kreditiranja

HRVATSKA JE IZABRALA 11. SAZIV HRVATSKOG SABORA

HDZ relativni pobjednik, Andrej Plenković ponovno mandatar?