Osijek
SJEĆANJE NA VRO MASLENICA

Izložba fotografija braće po oružju
Objavljeno 22. siječnja, 2023.
U osječkom Arheološkom muzeju priređena je izložba ratnih fotografija u povodu 30. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica. Izloženo je 30 fotografija koje su zabilježili pripadnici 68. bojne Vojne policije HV-a tijekom ove operacije.

Izložbu je otvorio župan Ivan Anušić, i sam sudionik VRO-a Maslenica kao pripadnik VP-a, koji je istaknuo kako je ta vojna operacija označila početak vraćanja okupiranih teritorija.

"Maslenica je označila početak kraja srpske vojne nadmoći na hrvatskom ratištu i počašćen sam što sam bio sudionik tog vremena i tih događanja, jer u povijesti jednog naroda jednom se stvara država", rekao je Anušić. Naglasio je kako su prijateljstva nastala u takvim ratnim okolnostima vječna i neraskidiva, zbog čega mu je drago da ima mnogo braće po oružju.

I Jurica Tolj, predsjednik Odbora za branitelje grada Osijeka, podsjetio je na golemo značenje operacije Maslenica zato što je oslobađanjem tog dijela Hrvatske spojen njezin jug sa sjeverom.

Postav izložbe odabrao je i uredio Josip Šeri, dopredsjednik Udruge veterana Vojne policije Osječko-baranjske županije. “Izložbu smo postavili u čast i sjećanje na sve poginule suborce i naše prijatelje”, rekao je Šeri, naglasivši kako fotografije podsjećaju na vrijeme jedne mladosti koju su obilježile hrabrost, čast i ponos. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike