Mozaik
OD OVE GODINE NOVA NAGRADA NA PRESTIŽNOJ DODJELI

Cesaricu Bestseller dobit će izvođač koji je u 2022. prodao najviše koncertnih ulaznica
Objavljeno 23. siječnja, 2023.

Još nas nekoliko dana dijeli od dodjele nagrade Cesarica. Idućeg četvrtka, 26. siječnja, od 21 sat s prijenosom uživo na HRT2 počinje dodjela nagrade koja je postala tražena među domaćim izvođačima. U HoB (bivša City Plaza Zagreb) stižu najpopularnija glazbena imena - izvođači, autori, producenti..., ljudi koji stvaraju i izvode glazbu što je obilježila prethodnu godinu.



Dobitnici Cesarice za mjesečne hitove već su poznati - njih 12, a u četvrtak, 26. siječnja, stat će svi na crveni tepih gala dodjele i saznati tko od njih odnosi kući najprestižniju nagradu - onu za hit godine. Eni Jurišić & Matija Cvek, Mia Dimšić, Parni valjak, Marko Bošnjak, Luka Nižetić, Tonči Huljić & Madre Badessa, Lorena, Marko Kutlić, Jelena Rozga, Miach & Hiljson Mandela i Silente – u borbi su za hit godine. Očekuje nas svakako uzbudljiva večer prepuna akustičnih izvedbi nagrađenih pjesama, reportaža sa spektakularnih koncerata i još nagrada! Uz nagradu za hit autora, koja će pripasti autorici ili autoru s najviše nagrađenih pjesama protekle godine, novitet ovogodišnje dodjele svakako je nagrada Cesarica Bestseller. Tu nagradu primit će izvođač koji je u protekloj godini ostvario najveću prodaju koncertnih ulaznica, prema evidenciji HDS-a ZAMP-a za komercijalne glazbene događaje 2022. u Hrvatskoj.

- Od proljeća 2022. glazba se uživo vratila, jače nego ikad prije, u svim mogućim izdanjima: klupski nastupi, gradske priredbe, koncerti u velikim dvoranama i arenama, spektakularni glazbeni festivali na otvorenom... U 2022. premašen je rekordni iznos naplate autorskih prava na glazbenim događajima iz pretpandemijske 2019. Dakle, ozbiljno je premašen i broj samih koncerata, što je posebno indikativno kad znamo da su koncerti "kao nekad", tj. bez epidemioloških mjera, u 2022. godini zapravo ponovno krenuli tek krajem ožujka - ponosno su izjavili organizatori na temelju podataka HDS-a ZAMP-a, iz kojih ćemo sad prvi put doznati koji je domaći izvođač prodao ukupno najveći broj ulaznica u cijeloj 2022.

Cesarica Bestseller nagrada je za koncertnu izvrsnost i dobro promišljeno glazbeno poslovanje. No iznad svega to je priznanje važnosti i snage kojom pjesme na duge staze uspješno vežu glazbenike i njihovu publiku. Radi se o priznanju onima čiji predani rad, glazbenu poruku i prepoznatljivi identitet publika nagrađuje najvećim komplimentom: kupnjom ulaznica. U prodaju je pušten ograničen broj ulaznica za Cesaricu na Entrio.hr. T.K.
Od proljeća 2022. glazba uživo se vratila, jača nego ikad prije, u svim mogućim izdanjima

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike