Kultura
TRADICIONALNO NASTUPILI NA TRŽNICI DOLAC

Zagrebački solisti koncert posvetili i 100. rođendanu Ive Robića
Objavljeno 22. siječnja, 2023.
Zagrebački su solisti na tržnici Dolac održali tradicionalni besplatni minikoncert za građane, a posvetili su ga i 100. godišnjici rođenja Ive Robića čije su pjesme, kako kažu, rasplakale Zagrepčane.

- Svirali smo svuda u svijetu, najvećim dvoranama i pred društvenom kremom, ali uvijek smo uzbuđeni kad se približava koncert na Dolcu. I ove su nas godine sugrađani opet oduševili, a vidim bilo je i suza. Datum je odabran i zbog točno 105 godina od rođenja našeg osnivača Antonia Janigra - kazao je violinist Mislav Pavlin i primao čestitke okupljenih.

Kultni gradski ansambl u siječnju obilježava godišnjicu svog prvog koncerta od kojeg je sada prošlo 69 godina te najavljuje slavljeničku 70. Publika na Dolcu uživala je u najavljenim skladbama J. S. Bacha, Ljube Katunarića, Ive Robića i Isaaka Dunajevskog, odnosno poznate "Ta tvoja ruka mala", "Jabuke i trešnje" i "Ja ljubim". Kako se publika nije htjela razići, odsvirana su čak dva bisa, "Noćas" Eduarda Gloza te Bachov Preludium br.6.

Zagrebački solisti 1980-ih imali su najprodavaniji album klasične glazbe u svijetu, ljubimci su španjolskog kraljevskog dvora, a u Beču se za njih kaže: "Ako želite slušati Mozarta, idite u Zagreb", a već nekoliko godina poklanjaju i koncerte građanima te sviraju na ulicama Zagreba i Hrvatske. H
Možda ste propustili...

ROMAN “EVANĐELJE PO MARIJI MAGDALENI”

Iznimno štivo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

28. Lutkarsko proljeće stiže na istok Slavonije

2

25. FESTIVAL DIONIZ U ĐAKOVU

Sto mladih kazalištaraca iz zemlje i iz inozemstva

3

U GALERIJI KAT KULTURNOG CENTRA U OSIJEKU 25. OŽUJKA

Izložba “Vanishing Point” Želimira Fišića