Zdravlje
SJAJNA I ZDRAVA KOSA ZIMI

Kosa zimi sporije raste i češće se lomi
Objavljeno 23. siječnja, 2023.
Tijekom zime kosa je dodatno podložna isušivanju, stoga zahtijeva poseban tretman odgovarajućim proizvodima
Kapa od prirodnih vlakana
Kako biste zaštitili kosu od vanjskih utjecaja, nastojite kada god je to moguće nositi kapu, ali od prirodnih materijala. Nošenje kape može izazvati nedostatak zraka, zbog čega će se kosa brzo mastiti pri tjemenu.

Šamponi za suho pranje
Često pranje dodatno isušuje kosu, a uz to, ona će se nakon nekog vremena početi brzo mastiti. Kosu perite jednom tjedno, a u međuvremenu koristite šampone za suho pranje kose. Nakon nekog vremena kosa će se priviknuti na novi režim.

Hranjivi šampon i regenerator
Tijekom zime trebali biste pažljivo odabrati šampon i regenerator koji će zaštititi vašu kosu od vanjskih utjecaja i temeljito ju nahraniti. Također, poželjno je jednom tjedno nanijeti prirodnu masku ili pakung za kosu.

Redovito čistiti četke
Češljeve i četke možete očistiti tako da ih položite u vodu (šalicu vode) u koju ste prethodno stavili šampon. Možete zamijeniti šalicu vode šalicom bijelog octa, koji će odstraniti masnoću. Nakon toga isperite i osušite. Budite nježni s čekinjama četke kako se ne bi oštetile.

Prije pranja kosu dobro iščešljati
Tijekom zime kosa je dodatno podložna isušivanju, stoga zahtijeva poseban tretman. Kosa zimi sporije raste, češće se lomi, suha je i bez sjaja. To je posljedica suhog i hladnog zraka. Za pakung koristite prirodna biljna ulja (arganovo, ulje makadamije, bademovo, maslinovo …), koja je potrebno nanijeti na kosu te ju omotati ručnikom, vrećicom ili aluminijskom folijom, a potom isprati nakon nekog vremena. Uz odgovarajuće i kvalitetne proizvode, vaša će kosa biti nahranjena i sjajna. Prije pranja kosu je potrebno dobro iščešljati, što će spriječiti lomljenje kose prilikom šamponiranja. Kosu uvijek perite mlakom vodom, jer ju pretjerano vruća voda dodatno isušuje.

Možda ste propustili...

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

Najčitanije iz rubrike