Sport
NASTAVLJA SE SUPERSPORT HNL

Uzdrmani Dinamo i dalje ima najviše šansi za naslov prvaka
Objavljeno 21. siječnja, 2023.

Utakmicama 18. kola ovog se vikenda nastavlja SuperSport HNL za sve naše klubove u najvišem rangu. Time se i otvara "proljetni" dio prvenstva, iako se prvi susret u 2023. godini već odigrao, u srijedu, kada su Gorica i Varaždin odradili zaostali susret 17. kola.



Neubičajeno duga zimska stanka, zbog isto tako neuobičajenog termina Svjetskog prvenstva u Kataru, nije donijela nekakve tektonske promjene u deset klubova SuperSport HNL-a. Transferi s odštetama bili su uglavnom izlazni, dovodili su se igrači na posudbe ili bez odštete, a bilo je i promjena na trenerskim klupama. No ono što će se vjerojatno najteže promijeniti jest status borbe za naslov prvaka. Nakon neizvjesnosti posljednje dvije sezone čini se kako će ove ponovno pratitelji teško hvatati Dinamov korak. "Modri" trenutno imaju šest bodova više i utakmicu manje od drugoplasiranog Hajduka te su definitivno najveći kandidat da još jednom prođu prvi ciljem. Unatoč unutarnjim klupskim borbama kojima svjedočimo.

- Ti nemiri nisu moj fokus, isključivo sam fokusiran da sačuvamo primat u hrvatskom nogometu i poziciju koju imamo. Što bolje da se pripremimo ovog proljeća i za ono što nas čeka, a to je da budemo sudionici u Ligi prvaka - pričao je u najavi subotnjeg dvoboja s Goricom trener Zagrepčana Ante Čačić. U dvoboju lidera i "fenjeraša" favorit je jasan, a takav bi trebao biti i ishod.

- Vjerujem da je momčad spremna na najbolji način ući u nastavak natjecanja i donijeti tri boda. Gorica ulazi u jednom drugom ruhu s jednim novim trenerom. Nastupit će novi igrači, ne očekuje nas lagan susret, ali imamo dovoljno kvalitete i motiva da dođemo do vrijedna tri boda - rekao je Čačić, otkrivši kako u sastavu neće biti Lauritsen, B. Šutalo i Petković.

Prvi pratitelj "modrih" Hajduk u prvom susretu u novoj godini dočekuje Šibenik. Bit će to i debi novog trenera Ivana Leke u službenom susretu na klupi Splićana.

- Analizirali smo Šibenik i vidjeli što možemo očekivati. Pratili smo i njihove pripreme. Moramo biti spremni za dva-tri scenarija i tu je naš fokus, da pokušamo predvidjeti situacije na terenu. Kako biti opasan, napasti gol i kako se braniti. Naša ideja i želja je jedno, ali, normalno, postoji i suparnik. Teško je da neka momčad dominira 90 minuta. Želimo u tim momentima kad dominiramo biti opasni za gol, stvarati šanse i zabijati golove. Također, biti mirni kad je suparnik bolji i čuvati svoj gol. Imao je Šibenik puno dobrih momenata protiv Dinama i Osijeka. To je momčad koja zna što radi i ima dobrog trenera. Dajem im velik respekt. Svjesni smo njihovih kvaliteta i mana. Bodovi su svima bitni. Svi igramo da bismo pobijedili. Nastojat ćemo igrati ono što treniramo, naš nogomet od prve do posljednje minute - poručio je novi trener Hajduka. G.R.

Standings provided by Sofascore
Tko će zakoračiti prema Europi
Više od pola prvenstva je pred nama, pa se puno toga može promijeniti, no ipak je izvjesno kako bi tri “europska” mjesta već trebala biti rezervirana za Dinamo, Hajduk i Osijek. Za četvrto, kroz Kup ili prvenstvo, vodit će se zanimljiva borba, a posebno će to vrijediti za HNL. Trenutno je četvrtoplasirani Slaven Belupo, koji je imao uspješnu jesen, no ni ostali se nisu odrekli europskih ambicija, pogotovo ako na startu proljeća zaredaju uspjesima.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana