Sport
ZA OSTANAK BILO KAKVE NADE

Belgijci su nas nedavno namučili, sada ne bi smjeli
Objavljeno 21. siječnja, 2023.
Najlakše je reći "idemo zaboraviti Dansku i odraditi preostali dio turnira". Nažalost, najvjerojatnije Hrvatskoj do kraja ovoga SP-a preostaju još dvije utakmice. Subotnja protiv Belgije (18 sati) i u ponedjeljak protiv Bahreina. Možda nam upravo taj Bahrein može danas ponuditi jednu od posljednjih nada. Jer prije naše utakmice u Malmou protiv Belgije, od 15.30 sati sastat će se upravo Bahrein i Egipat. Pobijedi li slučajno Bahrein, navijamo u ponedjeljak za Dansku. Ne dogodi li se čudo i Egipat potvrdi ulogu favorita, ostaje tek mogućnost da će Egipat razvaliti Dansku, a mi "natrpati" i Bahrein i danas Belgiju. I da će Danci imati milosti prema Amerikancima (sic!).

U prvom redu Hrvatska treba protiv Belgije i Bahreina odigrati utakmice kojima neće pokvariti dojam ostavljen nakon Danske. Dojma smo da tako razmišljaju i u hrvatskom taboru.

- Moramo ove dvije utakmice odigrati kao protiv Danske. Od početka ih otvoriti agresivnom obranom pa će sijevati i kontre i polukontre, poručio je Marin Jelinić lijevo krilo NEXE-a koji će jedan detalj istaknuti kako Dancima nije uopće bilo svejedno.

- Danska je vrhunska reprezentacija, a u prvom poluvremenu zaigrali su sedam na šest. To mislim dovoljno govori kako smo mi odigrali perfektnu utakmicu.

Nema dvojbe da će s još jednom perfektnom utakmicom Hrvatska danas ostvariti pobjedu protiv Belgije, i to s uvjerljivom razlikom. Nisu bili baš perfektni nedavno. Prije samo tri mjeseca gostovali smo u Belgiji u sklopu kvalifikacija za sljedeće EP. Pristojno su nas namučili. Slavili smo 27:30, tko zna kako bi bilo da u drugom poluvremenu nije sjajan na vratima bio Jelinićev suigrač iz NEXE-a Dominik Kuzmanović. Vratare cijelo vrijeme prizivamo i na ovom prvenstvu.

Da, bila je to gusta utakmica. Mislim da ćemo se pripremiti što je bolje moguće, a vjerujem da ćemo otvoriti dobro utakmicu. Dok god ima nade, nećemo se predati. Idemo gol po gol pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti, poručio je Jelinić.

Inače, u belgijskim redovima igra i jedan dobro poznat onima koji hrvatski rukomet prate i nakon "ludog siječnja". Srednji vanjski belgijske reprezentacije je Arber Qerimi. Bio je član PPD-a Zagreb, ostavio je tada dobar dojam, onako razigrani srednji vanjski koji je tada mogao igrati rukomet na najvišoj razini. Sa 16 pogodaka on je trenutačno drugi strijelac Belgije u Švedskoj. Danas je član belgijskog Hubo Handballa. Premda ima igrača koji su i danas po Francuskoj, a i izbornik im je Francuz Yerrime Sylla, većina igrača je u domaćoj ligi, pa i to govori o (ne)kvaliteti belgijske reprezentacije. K.Lacković
Možda ste propustili...

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana