Sport
NOVAK U SUPERSPORT PRVOJ NL VUKOVAR 1991 U PRIPREMAMA ZA DRUGI DIO SEZONE

Miroslav Bojko: Još uvijek nam je prvi cilj ostanak u ligi
Objavljeno 20. siječnja, 2023.

Nogometaši Vukovara 1991 polako se zahuktavaju u pripremama za drugi dio sezone u SuperSport Prvoj ligi. Uvodni dio je odrađen, a na red su trebali doći i prve prijateljske provjere, no u to se umiješala viša sila poremetivši plan trenera Miroslava Bojka.



Ipak, većina dosadašnjeg dijela priprema protječe prema planu i željama, uz samok dva detalja koja su razlog zašto nije sve idealno.

- Za sada nemamo ni jednu ozljedu, osim one kapetana Ivana Marijanovića, koji se ozlijedio na poslu. Radi, inače, u vojsci te je od početka izvan trenažnog programa i tako će biti još najmanje dva-tri tjedna. Malo nas remete ove vremenske prilike, zbog toga smo odgodili prvu prijateljsku utakmicu, s Bedemom, koja je trebala biti jučer. No nismo mogli igrati zbog kiše, koja natapa teren, tako da su nam za sada vremenske prilike jedini remeteći faktor - objašnjavao je Bojko, čija je momčad do sada odlično odradila premijerni nastup u višem rangu.

Vukovarci su prvi dio prvenstva završili na diobi četvrtog mjesta, s 24 boda uz utakmicu manje, 12 manje od vodećeg Rudeša, ali i samo četiri manje od Solina i Cibalije. Učinak za pohvalu, pogotovo za novaka u ligi.

- Osobno, jako sam zadovoljan prvim dijelom, a vjerojatno i ostali u klubu. Mi smo novak koji je preskočio praktično dva ranga. Na početku prvenstva nam je bilo bitno pokazati da smo konkurentni u ovoj ligi, da možemo sa svima igrati i osvajati bodove. U drugom smo dijelu već imali više samopouzdanja, i kvalitete, te pokušali ostvariti što više pobjeda u završnici. Samo je Rudeš (11) primio manje golova od nas (13), imamo najmanje poraza u ligi (2), a oba su se dogodila u posljednjoj minuti. I to je dio utakmice, ali i pokazatelj da smo u svim utakmicama bili konkurentni za bodove i uzimali ih. U nastavku sezone želimo se dodatno poboljšati, nadograditi segment više, da se to reflektira na rezultat. Imamo pet pobjeda i devet remija, uz dva poraza, i pokušat ćemo taj omjer pobjeda i neriješenih okrenuti u korist pobjeda.

Mijenja li to ciljeve i ambicije za drugi dio sezone? Znače li ta želja za dodatnim iskorakom te dolasci Darija Rugaševića i Karla Bungića i pokušaj lova na vodeći Rudeš ili je to ipak nerealno očekivati?

- Mislim da je Rudeš glavni favorit, ako se ne dogodi ništa katastrofalno za njih, oni će najvjerojatnije biti prvi. Mi ćemo se pokušati dići, stići što bliže vrhu, a tako vjerojatno razmišljaju i drugi klubovi. No još uvijek je naš prvi cilj ostanak u ligi, tek potom nešto više. U ovih preostalih šest kola želja nam je osigurati gornji dio tablice, biti među prvih šest, kako bismo u trećem krugu imali domaćinstvo više. Uz to ćemo selektirati i pripremati momčad za sljedeću sezonu. Ako se pruži prilika da napadnemo sam vrh, sigurno ćemo pokušati to iskoristiti - poručio je trener Vukovara 1991 Miroslav Bojko.

Dalibor Keler
Miroslav Bojko

trener Vukovara 1991

- Osobno, jako sam zadovoljan prvim dijelom prvenstva. U nastavku ćemo pokušati sve to dodatno nadograditi u nekim segmentima, pa da se to reflektira i na rezultate.

Ostalo 5 pripremnih
Otkazivanjem prve planirane pripremne utakmice, protiv Bedema, zbog više sile, Vukovarcima je do starta drugog dijela sezone ostalo još pet provjera. Prva bi trebala biti u subotu (21.) protiv Belišća, a zatim će suparnici Bojkovoj momčadi biti Borinci (25.1.), Zrinski Jurjevac (28.1.), Dugopolje (4.2.) i Split (8.2.). Zaostali susret 17. kola kod Croatije na rasporedu je 12.2., a 18. će Vukovar 1991 dočekati Kustošiju.

Najčitanije iz rubrike