Sport
NENAD BJELICA, ČINI SE, IPAK NEĆE NA KLUPU POLJSKE

Ni Bjelica, ni Gerrard ni Petković, već Paulo Bento
Objavljeno 20. siječnja, 2023.
Otkako je dobio otkaz u NK Osijek Nenad Bjelica je bez posla. Potkraj prošle godine spominjao se njegov odlazak u talijansku Seriu A, a potom je bilo špekulacija kako je izgledan kandidat za klupu poljske nogometne reprezentacije. No čini se da od Poljske neće biti ništa. Naime, na poljskoj nacionalnoj televiziji (TVP) pojavila je informacija kako će Paulo Bento vrlo vjerojatno postati novi izbornik nogometne reprezentacije te zemlje. Predsjednik Poljskog nogometnog saveza Cezary Kulesza službeno će to obznaniti sljedeći tjedan, kada bi se trebao potpisati i ugovor s trenerom koji je na SP-u u Kataru vodio Južnu Koreju.



- Mogu potvrditi da će naš sljedeći izbornik biti stranac. Imamo načelni dogovor s njime, dobio je našu ponudu ugovora i sada čekamo da je prihvati - rekao je Kulesza u razgovoru za poljsku televiziju.



Nije potvrdio o kome je riječ, ali Poljaci tvrde da je riječ o Paulu Bentu, koji je dobio prednost pred bivšim izbornikom Švicarske Vladimirom Petkovićem te Herveom Renardom, a spominjao se i Steven Gerrard. No, oni su ispali iz utrke, kao i Bjelica, kojeg su navijači i veći dio tamošnje javnosti željeli vidjeti kao nasljednika Czeslawa Michniewicza, za kojeg se odmah nakon SP-a u Kataru znalo da neće dobiti novi ugovor. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana