Regija
ZA SŠ ‘’S. IVŠIĆ’’ ERASMUS AKREDITACIJA

Pet godina edukacije učenika diljem Europe
Objavljeno 20. siječnja, 2023.
ORAHOVICA



Srednja škola ‘’Stjepan Ivšić’’ dobila je Erasmus akreditaciju, što znači da će orahovački srednjoškolci bez ikakvih prepreka sljedećih pet godina dio obrazovanja stjecati diljem Europske unije kroz taj popularni projekt. Natječaj za ovaj projekt objavljen je 19. listopada prošle godine.

- Stvoren je jedan mali projektni tim koji su činili pedagoginja Snježana Konopek, profesorica engleskoga jezika Zorana Vujatović i ja kao ravnatelj uz veliku pomoć našeg dragog prijatelja, Erasmus ambasadora, profesora Josipa Ivoša, a svakako moram spomenuti i našeg nekadašnjeg ravnatelja Zorislava Milkovića, koji je pokrenuo Erasmus priču u našoj školi još 2016. godine. Dobivena odluka o akreditaciji u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja konkretno znači da u sljedećih pet godina sve naše projektne prijave na mjeru Erasmus+ izravno prolaze, bez natječaja. Ono što je najvažnije u ovoj priči jest da mi dobivenom akreditacijom uvelike podižemo kvalitetu našeg obrazovanje u smislu sadržaja i mogućnosti koje ćemo pružiti učenicima u navedenom razdoblju. Dakle, svi oni učenici koji odluče upisati strukovna zanimanja u našoj školi dobivaju mogućnost besplatnog putovanja po svim zemljama Europske unije i tamo stjecanje znanja i novih obrazovnih vidika – ističe v. d. ravnatelja orahovačke srednje škole Davor Jeger.

- S ponosom mogu reći da smo dobivenom akreditacijom dobili nešto što ima rijetko koja škola u regiji, i to nam daje određenu prednost u odnosu prema njima. Nadam se kako će to rezultirati nastavkom trenda dobrog upisa u našu školu jer će učenici sada dobiti nešto što u drugim školama neće – zaključio je Jeger. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike