Crna kronika
MLADIĆIMA PRIJETI ZTAVORSKA KAZNA

Lopovi provalili u 15 objekata u Brodu
Objavljeno 20. siječnja, 2023.
Dvojica provalnika pala su u ruke slavonskobrodskim policajcima nakon pokušaja provale u jednu kuću. I onda je počela kriminalistička obrada koja je mladim provalnicima samo dodavala jednu krađu na drugu. Ispostavilo se na kraju kako su u nešto više od dva mjeseca počinili 15 krađa i jednu prijevaru u Slavonskom Brodu. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, policija je za krađu i prijevare osumnjičila dvojicu mladića u dobi od 19 i 24 godine, a uhvaćeni su - na djelu. Naime, nakon što su policajci dobili dojavu o teškoj krađi u brodskoj Ulici Vladimira Nazora, odjurili su na teren i na djelu zatekli dvojicu mladića koji su im pokušali pobjeći. Međutim, policajci su u 1.20 sati sustigli i uhitili 19-godišnjaka na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić, dok su njegovog sudruga u provali, 24-godišnjaka, uhvatili naknadno u 4.10 sati, u Mesićevoj ulici.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 19-godišnjak i 24-godišnjak na području Slavonskog Broda, u vremenu od 14. studenoga 2022. godine do 18. siječnja ove godine, tijekom noći u Horvatovoj, Vukovarskoj, Pilarevoj, Strossmayerovoj, Mosorskoj, Svačićevoj i Zagrebačkoj ulici te u Naselju Andrije Hebrang i Trgu Ivane Brlić-Mažuranić, provalili vrata, odnosno prozore ili balkonska vrata raznih objekata (ugostiteljskih objekata, pekarnica, rashladnih vitrina kioska, trgovine, mesnice, kladionice te obiteljskih kuća). Potom su nakon što su ušli u unutrašnjost, otuđili više desetaka raznih limenki bezalkoholnog i alkoholnog pića, razne cigarete, razne odjevne predmete, te novac (oko 500 eura i oko 4000 kuna), pričinivši vlasnicima veću materijalnu štetu. Također je utvrđeno, da je dana 7. prosinca 2022. godine, u Slavonskom Brodu u Ulici Katarine Kotromanić, 24-godišnjak uslugu prijevoza platio tzv. filmskim novcem - novčanicom od 50 eura - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Nakon podizanja kaznene prijave mladići će prijeći u nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, koje će odlučiti nakon istražnog postupka koji će uslijediti, o vjerojatnom podizanju optužnice protiv njih. Ako ih se na suđenju proglasi krivima, zbog broja provala koje su počinili, prijeti im i zatvorska kazna. S.Lacić
Sam quam qui dolore lam earibus dandis et esto dolupta illecta sum am eost, si blaborerit mi, si volecup

50

eura bio je apoen filmske novčanice kojom je 24-godišnjak platio taksi

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike