Dome slatki dome
KUPAONICA IZ SNOVA

Uređenje kupaonice čak i uz mali budžet
Objavljeno 19. siječnja, 2023.
Uz pravu rasvjetu, čak i kupaonice bez prozora mogu izgledati veće, toplije i privlačnije, pogotovo ako su u svijetloj boji

Kupaonica bi trebala biti mjesto za utočište i opuštanje, no ako je tlocrt malen, mogućnosti dizajna često su ograničene. Ako imate kupaonicu s vrlo malim tlocrtom, znate o čemu pričamo. Dakle, kako pretvoriti malu kupaonicu od samo nekoliko kvadratnih metara u pravu kupaonicu iz snova? Potrebno je pažljivo osmisliti dizajn prostorije.



Razna istraživanja pokazuju da je kupaonica mjesto gdje ljudi žele uživati ​​u miru i tišini te se opustiti. Ali ako je prostorija mala, nema puno mjesta za pravu oazu blagostanja. Ako u kupaonici osim WC školjke, umivaonika i prostora za tuširanje treba biti mjesta za dekoracije ili ostali namještaj, tada već prostor postaje tijesan. No postoje načini za uređenje male kupaonice – čak i uz mali budžet, savjetuje Geberit.

Koristite sanitarne proizvode koji štede prostor, drugim riječima uređaje tankih dimenzija ili skraćenih projekcija. Poput kompaktnih opcija WC školjke i umivaonika. Urednost stvara prostor, stoga je kupaonički namještaj s pametnim prostorom za odlaganje dobro rješenje. U takvim slučajevima osobito su korisne baze za umivaonike s ladicama ili elementi s ogledalom i prostorom za odlaganje kupaoničkog pribora.

Velike pločice savršen su izbor za malu kupaonicu jer imaju manje fuga. Zidna struktura tako izgleda ujednačeno, a prostorija djeluje većom. Vrijedno je obratiti pozornost na pravu rasvjetu u kupaonici. S optimalnim uvjetima osvjetljenja, čak i kupaonice bez prozora mogu izgledati veće, toplije i privlačnije. Svijetle i tople boje potpuno odgovaraju manjim kupaonicama. U kombinaciji s pravom rasvjetom, prostorija će izgledati veća.

Slobodne površine daju više prostora i čine prostoriju većom. Zbog toga su konzolni proizvodi prikladni za kupaonice s malim tlocrtom. Konzolna WC školjka ne samo da čini prostoriju prozračnijom i prostranijom, već olakšava i čišćenje. Prirodni materijali poput kamena i drva toplo se preporučuju u maloj kupaonici. Čine prostoriju privlačnom i ugodnom. Kompaktne WC školjke s projekcijom od samo 49 cm stvaraju više prostora za kretanje u malim kupaonicama. Asimetričan oblik bazena umivaonika omogućuje zanimljiva rješenje čak i u malim prostorima.
 
Jasminka Knežević
Tuš-kabine
Višenamjenski namještaj, poput kliznog ogledala iza kojeg se nalazi prostor za odlaganje, olakšat će dijeljenje kupaonice s drugim osobama. Optimalno rješenje za malu kupaonicu su zidne ili kutne tuš-kabine. Te dvije vrste kabina postavljaju se uz samu stijenu, tako da ih možete prilagoditi prostoriji na takav način da ne zauzimaju previše prostora. Vrlo često su zidni tuševi walk-in tuševi koji nemaju tuš-kadu. Oni imaju linearne ili podne odvode, što je dodatni zanimljiv element uređenja. Takvi odvodi nisu vidljivi, jer su kamuflirani u pod kupaonice.

Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike