Mozaik
NOVOSTI NA NACIONALNOJ TOP-LJESTVICI SINGLOVA

“Trebaš li me”, hit koji je producirao Osječanin z++, dvadeseti je tjedan prvi
Objavljeno 10. siječnja, 2023.

Pjesma "Trebaš li me" (Aquarius Records/Menart) u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka, predvodi HR Top 40, prvi put od 26. rujna 2022. Time je suradnja, koja je obilježila 2022. godinu, ostvarila svoj dvadeseti broj jedan na listi najemitiranijih domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru. Podsjetimo, pjesmu je producirao hvaljeni osječki glazbenik z++.



Singl "Zamisli" (Aquarius Records) u izvedbi Massima, koji nas je nedavno prerano napustio, nalazi se na broju dva ovoga tjedna, a na trećem mjestu nalazi se pjesma "Samo se ljubit isplati" (Tonika) Jelene Rozge. Neno Belan i Fiumens s naslovom "Jube moja znaj" (Dallas Records) vratili su se među pet najemitiranijih, točnije na četvrto mjesto, a peta pozicija pripala je grupi Vatra s baladom "Javi se kad stigneš" (Dallas Records). HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na više od 130 radijskih postaja u Hrvatskoj, prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 26. prosinca 2022. do 1. siječnja 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer. Duet "Trebaš li me" treći je singl u povijesti liste HR Top 40 koji je na vrhu proveo 20 ili više tjedana. Više tjedana na prvom mjestu HR Top 40 od singla "Trebaš li me" ranijih godina provela su samo izdanja "Tango" (Dallas Records) grupe Vatra (25 tjedana) i "Mali krug velikih ljudi" (Aquarius Records) u izvedbi Massima (30 tjedana).

U tjednu koji je prethodio ulasku u 2023., radijske postaje u Hrvatskoj emitirale su rekapitulacije najemitiranijih singlova u godini iza nas. Na taj način izrazito dobri rezultati emitiranja protekle godine - koji su rezultirali rezultatom od 19 tjedana boravka na broju jedan - omogućili su pjesmi "Trebaš li me" ostvarenje velikog broja emitiranja koji je singl doveo do dvadesetog tjedna boravka na vrhu.

Ovoga tjedna lista HR Top 40 bilježi deset promjena, od čega su dva nova ulaza. U odnosu na tjedan ranije, koji je prethodio Božiću, ovoga tjedna primijećen je smanjen broj emitiranja božićnih naslova, zbog čega na listi nalazimo svega dva božićna singla - prošlotjedni broj jedan "Dobro jutro, Božić je" (Croatia Records) u izvedbi Nele te "Sretan Božić ljubavi" (Gema Produkcija), sastava Pravila igre. Također, među najemitiranije vratile su se pjesme koje su ranije u studenome i prosincu boravile na listi. U tjednu pred novom godinom, najviši novitet (broj 14) ostvarili su Jasmin Stavros i Dado s pjesmom "Nova je godina" (Croatia Records). I dok je "Nova je godina" omogućila Dadi, koji je ovom suradnjom započeo samostalnu glazbenu karijeru, prvi ulaz među najemitiranije, Jasminu Stavrosu ovo je prvo pojavljivanje na listi od 20. lipnja 2022. i suradnje s Draženom Žerićem Žerom "Sto života". Sa singlom "Nova je godina", Stavros je ušao među najemitiranije treći put u manje od godinu dana. Prethodna dva puta - duet sa Žerom i samostalno izdanje "Život iza ponoći", proveli su po jedan tjedan u rezultatima mjerenja emitiranja.

Ivana Kovač s pjesmom "Lom" (Croatia Records) ušla je na 30. mjesto liste. Radi se o njezinom trećem naslovu u posljednjih godinu dana i trećem koji je ušao na HR Top 40. Međutim, "Lom" je jedini singl Ivane Kovač u proteklih godinu dana koji nije bio predstavljen na jednom od festivala. Pjesmu "To se desi", koja je boravila 14 tjedana među najemitiranijima, Ivana je predstavila na CMC Festivalu u Vodicama, dok je "Voljeli smo jedno drugo" jedna od natjecateljskih pjesama Splitskog festivala 2022.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma "Zamisli", koju izvodi Massimo, predvodi regije Dalmacija, Grad Zagreb te Istra i Primorje. Suradnja Miach i Hiljsona Mandele "NLO" predvodi regiju Slavonija, dok je najemitiraniji singl u regiji Središnja Hrvatska duet Eni Jurišić i Matije Cveka "Trebaš li me". U regiji Zagorje najviše je emitiran singl "Samo se ljubit isplati" u izvedbi Jelene Rozge.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

KONCERTI SJAJNIH MLADIH BENDOVA 19. I 20. TRAVNJA

Superval stiže u Đakovo i Osijek

Najčitanije iz rubrike