TvObzor
NOVA HUMORISTIČNA POSLASTICA SNJEŽANE I GORANA TRIBUSONA NA HTV1

”Oblak u službi zakona”
Objavljeno 5. siječnja, 2023.

Nakon uspješnice “Odmori se, zaslužio si”, scenaristi Snježana i Goran Tribuson pripremili su nam novu poslasticu, humorističnu seriju “Oblak u službi zakona”. Spoj je to obiteljske serije s laganim krimizapletom, jer Nikola, glava obitelji Oblak, policijski je narednik, idealist i poštenjačina koji vjeruje u neke ljudske vrijednosti te ih nerijetko prepoznaje i tamo gdje ih nema. Prva od ukupno 14 epizoda slijedi u ponedjeljak, 9. siječnja, u 21.15 na Prvome programu Hrvatske televizije (HTV1).Za razliku od Nikole (Ozren Grabarić), drugi članovi obitelji Oblak daleko su realističniji i skloniji postupcima koji su, iako benigni, na rubu zakonitosti. Nikolina žena Jagoda (Dijana Vidušin) ne može pronaći posao, a kako bi pridonijela ionako malom kućnom budžetu, često pribjegava radu na crno. Kreativna, znatiželjna i pomalo samozatajna, posvećena je Nikoli i djeci te je potpuna suprotnost susjedi, mesarici Greti (Ksenija Marinković). Dvojica njihovih sinova, adolescenti Bruno (Toma Medvešek) i Ratko (Borna Fadljević), izvor su mnogih problema. Mlađi, Ratko, intelektualno je nadmoćan svima u kući, a za starijeg se Brunu, koji nikako da završi školu, to nipošto ne bi moglo reći. Većinu vremena Bruno provodi u lokalnoj birtiji kod Suvog (Zoran Čubrilo) i Ludviga (Goran Navojec), koji se, iako stariji, ne razlikuju previše od njega.

Različiti karakteri i sklonosti članova obitelji Oblak izvor su niza smiješnih situacija i zapleta, a u svakoj epizodi Nikola rješava i jedan kriminalistički slučaj: provalu u kiosk, krađu automobila, provalu u kvartovski dječji vrtić, sitne prijevare...

No, iako je u poslu uspješan, inteligentniji i bolji policajac od svog partnera Požgaja (Igor Mešin), koji ima široku lepezu interesa pa se rijetko stigne posvetiti policijskim zadaćama, kao i od šefa Bože (Željko Königsknecht), nikako da napreduje u policijskoj hijerarhiji.

U prvoj epizodi: dok Jagoda priprema tortu i piće kako bi što ljepše s obitelji proslavila svoj rođendan, provaljeno je u Mašin kiosk koji se nalazi tik uz policijsku postaju. Zaokupljen pljačkom i ljutit što Bruno umjesto da uči stalno visi u birtiji kod Ludviga i Suvog, a Ratko, pak, premalo vremena provodi izvan kuće, Nikola zaboravlja na Jagodin rođendan...

Izvršni producent je Ivan Maloča (Interfilm), režiju potpisuju Snježana Tribuson i Dražen Žarković, a u glumačkoj su postavi Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Toma Medvešek, Borna Fadljević, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Željko Königsknecht, Igor Mešin, Zoran Čubrilo i Dora Fišter. D.M.
Možda ste propustili...

DOMA TV DONOSI DRUGU SEZONU “WALKERA”

Nova otkrića, neočekivani saveznici i iznenadni preokreti

VIP DUET I MARIO ROTH U DUPLOJ DOZI OVE NEDJELJE U TLZP-U

Marija Kolb: “Jedva čekam da ga poljubim u glavu”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAVANJ NA PICKBOX TV KANALU DONOSI PET PREMIJERA

Mjesec britanskih i skandinavskih hitova

2

JAKO DOBRE VIJESTI ZA NAJMLAĐE

Mala sirena u novoj avanturi

3

U NOVOJ NAJAVI SERIJE “DOKTOR WHO”

Ncuti Gatwa putuje kroz vrijeme i prostor