Regija
LIJEPA VIJEST ZA VUKOVARCE

Besplatan ulaz u vučedolski muzej
Objavljeno 31. prosinca, 2022.
Ovaj je muzej do sada posjetilo više od pola milijuna posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva
VUKOVARArheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi, a za posjetitelje svih generacija koji žele doživjeti nešto novo, lijepo i zanimljivo Muzej vučedolske kulture nudi novi svemir otkrića i inspiracije, uz neusporedivu i neponovljivu kombinaciju položaja, arhitekture, ugodne atmosfere te ponajviše arheološke i povijesne vrijednosti prezentirane na suvremen način.Stoga i ne čudi što je od prvoga dana rada muzej postao važno mjesto u turističkoj ponudi Vukovara, pa mnogi domaći i inozemni turisti prilikom posjeta gradu na Dunavu ne propuštaju priliku posjetiti ga i naučiti nešto o samom lokalitetu te povijesti toga kraja. Pri tomu im znanjem i prezentacijom cijeloga postava pomažu djelatnici muzeja, koji za Glas Slavonije poručuju kako građane s prvim danima 2023. godine čekaju brojne promjene, a lijepa vijest za Vukovarce dolazi upravo iz Muzeja vučedolske kulture.

- Naime, od 1. siječnja ulaz u muzej za sve je Vukovarce besplatan. Dovoljno je samo predočiti osobnu iskaznicu kao dokaz o prebivalištu. Tijekom sedam godina od osnutka muzeja posjetio nas je velik broj sugrađana, pa im na ovaj način želimo zahvaliti što nas podržavaju. Također, Vukovarci posjećuju muzej zajedno sa svojim gostima te su tako najbolji promotori svoga grada - istaknuo je voditelj marketinga Darko Bilandžić.

Muzej je od otvorenja, 30. lipnja 2015. godine, posjetilo više od pola milijuna posjetitelja, a to Vučedol čini jednom od najposjećenijih muzejskih ustanova u Hrvatskoj.

U tom je razdoblju za rad i brojne aktivnosti dobio niz nagrada, kako na razini Hrvatske, tako i izvan nje, a nedavno je u Vukovaru održan i prvi međunarodni znanstveno-stručni skup o značenju vučedolske kulture.

Dragana Korpoš
ARHEOLOŠKI PARK
Tijekom nedavnog posjeta Muzeju vučedolske kulture ministrica Nina Obuljen Koržinek održala je radni sastanak o realizaciji projekta izgradnje Arheološkog parka Vučedol. Istaknuto je kako će projekt pridonijeti revitalizaciji vrijednog arheološkog nalazišta, što će Vukovaru i Vučedolu osigurati dodatnu turističku vrijednost.

Možda ste propustili...

GLAZBENO-ZABAVNA MANIFESTACIJA

Počnju “Ljetni susreti u Samatovcima”

KNEŽEVAČKA NOGOMETNA PRIČA

Nakon poduže agonije Belje opet u Kneževu!?

U KATEDRALI U ĐAKOVU

Koncert na orguljama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana