Tehno
TEST: OTL SUPER MARIO RED

Dječje bežične slušalice za zvuk sa stilom
Objavljeno 30. prosinca, 2022.
OTL Technologies tvrtka je koja se primarno orijentirala na ponudu audioopreme u vidu slušalica i mikrofona za djecu
OTL Technologies tvrtka je koja se primarno orijentirala na ponudu audioopreme u vidu slušalica i mikrofona za djecu. U tom svjetlu ponudu čine brojni modeli dostupni u bojama i s obilježjima u stilu omiljenih junaka iz raznih igara, knjiga i filmova. Ponudu tako čine brojni modeli iz Super Mario, Pokemon, Sonic, Harry Potter te drugih serijala. Od modela dostupne su razne izvedbe, a nama na test stigao je naglavni model u bojama i s obilježjima Super Marija.

Super Mario



Slušalice stižu u zabavnom pakiranju kod kojeg nije teško pogoditi koju temu prate slušalice. Super Mario natpis, kao i općenito dizajn pakiranja, jasno nas navodi u tom smjeru. Slušalice su tako stigle u karakterističnoj crvenoj boji po kojoj je poznat i Nintendov junak Mario, a kako ne bi bilo nikakve zabune, svaka od slušalica dodatno na vanjskoj stranici ima i znakovito ‘M‘, koje nosi i Super Mario na svojoj kapi.

Dostupni su, naravno, i brojni drugi modeli, no ovaj nam se nekako najviše dopao prilikom odabira modela kojeg bismo testirali. Slušalice su izrađene od kvalitetne plastike, a sve skupa djeluje dovoljno robusno i kvalitetno te nam ulijeva povjerenje kako će slušalice preživjeti sve dječje nestašluke. Slušalice su naglavne, a dodatno se prilagođavaju po visini. Zgodno je što imaju mogućnost zakretanja zvučnih jedinica te tako olakšavaju pospremanje i njihovo nošenje, primjerice u školskoj torbi. Jastučići su mekani i udobni, pa tako da što se tiče ergonomije, slušalice će biti odlične. U pakiranju stiže još USB-C kabel za punjenje te 3,5-mm audiokabel koji, zanimljivo, donosi dodatni utor, ako dijete poželi dijeliti zvuk s prijateljem, bratom ili sestrom. Slušalice imaju ugrađenu bateriju kapaciteta 500 mAh, što će biti dovoljno za više no dovoljnih 24 sata reprodukcije, a kako se pune pomoću USB-C ulaza, ako i zatrebate punjenje, velika je vjerojatnost da punjač imate negdje u blizini.


Roditeljska kontrola


Povezivanje s izvorima zvuka moguće je korištenjem Bluetooth ili 3,5-mm audioveze. Bez obzira na to koji način odabrali, slušalice će isporučiti izbalansiran zvuk iznenađujuće pogođen za igranje ili slušanje glazbe kroz ugrađene zvučne jedinice promjera 40 mm. Zanimljivo je kako slušalice imaju i maleni, vješto prikriven prekidač kojim je moguće ograničiti maksimalnu glasnoću slušalice na 85 dB ili 95 dB. Ovo je odlično zato što djeca često znaju pretjerati u glasnom slušanju, a ovdje ćete to lako ograničiti. Od ostalih kontrola na samim slušalicama tu je tipka za uključivanje te one za pojačavanje i stišavanje. Slušalice također imaju i ugrađen mikrofon, što je svakako pohvalno.
 
Marinj REŽIĆ
U pakiranju stiže još USB-C kabel za punjenje te 3,5-mm audiokabel koji, zanimljivo, donosi dodatni utor

Najčitanije iz rubrike